Αναβρασμός στην Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι των Συντηρητικών - Υπερψήφισαν τροπολογία του «νομοσχεδίου Ρουάντα»

Αναβρασμός στην Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι των Συντηρητικών - Υπερψήφισαν τροπολογία του «νομοσχεδίου Ρουάντα»

Η τροπολογία, την οποία προωθούσαν οι δεξιοί «αντάρτες» των Συντηρητικών απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, με ψήφους 529 έναντι 68

westminster
Οι Βρετανοί βουλευτές Λι Άντερσον και Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ παραιτήθηκαν από αντιπρόεδροι του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, αφού αψήφησαν την κυβερνητική γραμμή και υπερψήφισαν μια τροπολογία στο «νομοσχέδιο Ρουάντα» για την απέλαση των αιτούντων άσυλο.

Η τροπολογία, την οποία προωθούσαν οι δεξιοί «αντάρτες» των Συντηρητικών απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, με ψήφους 529 έναντι 68.

Στην κοινή επιστολή τους, οι Άντερσον και Κλαρκ-Σμιθ λένε ότι θέλουν το νομοσχέδιο να λειτουργήσει αλλά δεν πιστεύουν ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο υπό το παρόν νομικό πλαίσιο. «Μολονότι επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τη νομοθεσία, αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να ψηφίσουμε υπέρ των τροπολογιών θα πρέπει να σας υποβάλουμε την παραίτησή μας», ανέφεραν.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ είναι βαθιά διχασμένο όσον αφορά τη διατύπωση του νομοσχεδίου, στόχος του οποίου είναι να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να εμποδίζουν την απέλασή τους. Αύριο Τετάρτη είναι πιθανόν να τεθούν προς ψήφιση και άλλες τροπολογίες αλλά και το νομοσχέδιο στο σύνολό του. Η σημερινή τροπολογία προέβλεπε ότι οι παράτυποι μετανάστες δεν θα μπορούσαν να επικαλεστούν το διεθνές δίκαιο για να «αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν» την απέλασή τους.

Περίπου 60 «αντάρτες» Συντηρητικοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Μεταξύ αυτών ήταν η πρώην υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν και η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας.



Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Στη φυλακή η «Λορέλα» και ο 34χρονος από την Εκάλη

Βέροια: «Τράβηξα βίντεο για να υπάρχει το ντοκουμέντο ότι σκότωσα τον βρικόλακα» - Η ανατριχιαστική απολογία της βρεφοκόμου

Ούτε λέξη για τον Φρειδερίκο - Η πρώην ερωμένη του νέου βασιλιά της Δανίας γράφει για τα παιδιά-σκλάβους στο Κονγκό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης