Ατλάντα: Γυναίκα επιχείρησε να κάψει το πατρικό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Ατλάντα: Γυναίκα επιχείρησε να κάψει το πατρικό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Την σταμάτησαν άτομα που επισκέπτονταν τον χώρο - Δεν προκλήθηκαν ζημιές από την ενέργεια της γυναίκας

mlk_home
Επισκέπτες που ήταν στον χώρο κατάφεραν να σταματήσουν μια γυναίκα που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπης (αργά το βράδυ στην Ελλάδα), ανέφερε η αστυνομία της πόλης σε δελτίο τύπου.

Woman arrested trying to burn down MLK Jr.’s birth home in Atlanta, stopped by off-duty NYPD cops



Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WSB-TV δείχνει μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα να περιλούζει τη βεράντα και τα παράθυρα στην πρόσοψη του σπιτιού.

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, είχαν σταματήσει τη γυναίκα δύο κινηματογραφιστές και δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που επισκέπτονταν το σπίτι.

Ένας από τους κινηματογραφιστές δήλωσε στους New York Times ότι αρχικά νόμιζε πως η γυναίκα πότιζε θάμνους μπροστά από το σπίτι. Αργότερα μόνο είδε ότι άδειασε το περιεχόμενο ενός δοχείου πριν αρπάξει έναν αναπτήρα και επιχειρήσει να βάλει φωτιά.

Η γυναίκα είναι υπό κράτηση, αναφέρει το BBC, και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό επειδή φέρεται να έριξε βενζίνη στο ακίνητο.

Κλείσιμο
Ο πατέρας και οι τρεις αδελφές της 26χρονης γυναίκας, που έφτασαν αργότερα στο σημείο, είπαν ότι η δράστιδα έχει ζητήματα με την ψυχική υγεία της.

Δεν έχουν προκληθεί ζημιές από την ενέργεια της γυναίκας.

Το διώροφο σπίτι όπου ο Κινγκ πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του είναι ομοσπονδιακό μνημείο. Το εσωτερικό του είναι κλειστό για το κοινό από τον Νοέμβριο για επισκευές και ανακαινίσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοποίηση χάσκι - Ιδιοκτήτης: Θέλω να βρεθεί το κτήνος, δεν θα με εκπλήξει αν αποδειχθεί ότι είναι συγγενικό πρόσωπο

Εθνικό πένθος στο Λίχτενσταϊν για τον θάνατο του βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας - Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού: Κλείστε όλα τα πρωταθλήματα, λένε οι ένστολοι - Έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο υπό τον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα