ΗΠΑ: 80χρονος συνελήφθη 50 χρόνια μετά τη δολοφονία των γονιών του στο Τενεσί

ΗΠΑ: 80χρονος συνελήφθη 50 χρόνια μετά τη δολοφονία των γονιών του στο Τενεσί

Το ζευγάρι είχε βρεθεί νεκρό, σε κατάσταση μερικής αποσύνθεσης, στο σπίτι τους στο Τενεσί το 1977

80
Πέντε ολόκληρες δεκαετίες χρειάστηκε να περάσουν για να εξιχνιαστεί η υπόθεση της δολοφονίας ενός ζευγαριού που βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Τενεσί των ΗΠΑ το 1977, από έναν τεχνικό που είχε επισκεφθεί την οικία για να ελέγξει την τηλεφωνική γραμμή.

Σύμφωνα με το Law and Crime, ο γιος του ζευγαριού, ονόματι Μάικλ Κιθ Φάιν, συνελήφθη στην Αλαμπάμα το πρωί της περασμένης Τρίτης και αναμένεται να εκδοθεί στο Τενεσί. Ο 80χρονος σήμερα άνδρας, που για 50 σχεδόν χρόνια παρέμενε ατιμώρητος για τον φόνο των γονιών του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμη ένα πρόσωπο που πιθανόν να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 20 Μαίου του 1977 όταν, στις 9.30 το πρωί, η αστυνομία της πόλης Μέριβιλ δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν τεχνικό τηλεφώνου, ο οποίος είχε βρει ένα πτώμα σε αποσύνθεση μέσα σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από μία οικία. Το ζεύγος Φάιν είχε θεαθεί για τελευταία φορά ζωντανό δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν είχαν βγει για δείπνο με φίλους.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, αντίκρισαν το αποσυντεθειμένο πτώμα της 54χρονης Χέλεν Φάιν μέσα στο εσωτερικό του οικογενειακού αμαξιού. Ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε νεκρός αργότερα στο εσωτερικό της οικίας. Και οι δύο σοροί έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.

Κλείσιμο
Παρότι οι Αρχές συνέλεξαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία, που εστάλησαν στο FBI για εξειδικευμένη ανάλυση, και μίλησαν σε πολλούς μάρτυρες, η διπλή δολοφονία παρέμενε ανεξιχνίαστη για πολλές δεκαετίες. Το 2021 η υπόθεση άνοιξε ξανά, μετά από το ενδιαφέρον που έδειξε ένας από τους συγγενείς των θυμάτων. Μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, οι ερευνητές συνέδεσαν για πρώτη φορά τον Μάικλ Φαιν με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τον φόνο των γονιών του, το οποίο είχε βρεθεί σε μια χωματερή σχεδόν ένα χρόνο μετά το έγκλημα, αλλά και με άλλα ευρήματα που είχε συλλέξει η Σήμανση το 1977.

«Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με υποθέσεις που μένουν ανεξιχνίαστες πολύ καιρό: Τόσο φρικιαστικές πράξεις στην πραγματικότητα δεν ξεχνιούνται ποτέ, ούτε από μέλη της οικογένειας ούτε από τους ερευνητές που εργάζονται σκληρά για να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μέριβιλ, Τόνι Κρισπ.

Ειδήσεις σήμερα:

Απολογείται η Βατίδου για το επεισόδιο στη Γλυφάδα - «Παραλίγο να μας σκοτώσει» λένε οι αναβάτες της μηχανής

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας «είναι και δικός σας», λέει ο Νετανιάχου στους Αμερικανούς

Νέο έκτακτο δελτίο για την 24ώρη κακοκαιρία - Με βροχή ξύπνησε η Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης