Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση από τον επικεφαλής του ΠΟΥ για την κατάπαυση του πυρός

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκκληση από τον επικεφαλής του ΠΟΥ για την κατάπαυση του πυρός

Με μία προσωπική εξομολόγηση, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε ότι αισθάνεται τον πόνο των ανθρώπων που βρέθηκαν εν μέσω της σύρραξης σαν δικό του - «Ας υπερβούμε τους διχασμούς και ας αγκαλιάσουμε τον δρόμο της ειρήνης»

gaza1
Μια εξομολόγηση επί προσωπικού έκανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, που απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Επικαλούμενος τα δικά του βιώματα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπενθύμισε ότι κατάγεται από το Τιγκράι, μια περιοχή της Αιθιοπίας που υπήρξε το θέατρο αιματηρών συγκρούσεων τις τελευταίες δεκαετίες και μέχρι και τους τελευταίους μήνες, ενώ είχε χάσει έναν αδελφό του που πέθανε λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα, ενώ στον τελευταίο πόλεμο της κυβέρνησης της Αντίς Αμπέμπα και των αρχών των ανταρτών του Τιγκράι,έχασε έναν θείο του.

«Ως παιδί που είχε παγιδευτεί στη σκιά του πολέμου, γνώριζα στα βάθη της ψυχής μου τη μυρωδιά, τους ήχους και τις εικόνες του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο X και πρόσθεσε: «Συμπάσχω με εκείνους που έχουν βρεθεί εν τω μέσω μιας σύρραξης, αισθάνομαι τον πόνο τους σαν να ήταν δικός μου».

«Ο πόλεμος φέρνει μόνο ερήμωση, φρίκη και καταστροφή. Τίποτα άλλο», υπογραμμίζει ο δρ Τέντρος.

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή, ας υπερβούμε τους διχασμούς και ας αγκαλιάσουμε τον δρόμο της ειρήνης. Η αληθινή εκδήλωση θάρρους βρίσκεται στην επιλογή της ειρήνης. Καλώ τους ηγέτες του κόσμου να ενωθούν και να οδηγήσουν τον κόσμο προς την ειρήνη. Επιλέξτε την ειρήνη», προτρέπει.

Κλείσιμο
Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα μαίνεται σήμερα για 14η ημέρα. Η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται αδιάκοπα από τον ισραηλινό στρατό, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου, την πιο φονική στην ιστορία του Ισραήλ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης