Το protothema στο κιμπούτς του Κισουφίμ: Η θυσία του πατέρα και το Κοράνι του νεκρού τρομοκράτη της Χαμάς

Το protothema στο κιμπούτς του Κισουφίμ: Η θυσία του πατέρα και το Κοράνι του νεκρού τρομοκράτη της Χαμάς

Βίντεο και φωτογραφίες: Οι απεσταλμένοι του protothema.gr στο Ισραήλ καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τη φρίκη του πολέμου - Μαρτυρίες οικογενειών με παιδιά - Ποιοι επιβίωσαν της σφαγής

kisoufim-arthrou
Κάτι περισσότερο από δυο ώρες κράτησε η χθεσινή επεισοδιακή αποστολή των ανταποκριτών του protothema.gr στο κιμπούτς του Κισουφίμ το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,2 χιλιομέτρων από τον φράχτη που χωρίζει τη Γάζα από τις νότιες περιοχές του Ισραήλ.

Μέσα σε 120 λεπτά αισθανθήκαμε τον πόνο και τη θλίψη στα μάτια κατοίκων του κιμπούτς που επιβίωσαν της σφαγής και επέστρεψαν για να μαζέψουν τα υπάρχοντα τους.

Μας περιέγραψαν την τρομακτική εμπειρία τους και μας διηγήθηκαν σύντομες ιστορίες για τους ήρωες της 7ης Οκτωβρίου 2023, για εκείνους που θυσιάστηκαν προκειμένου να σώσουν τις οικογένειες τους.


Κλείσιμο



Το σπίτι που βλέπετε στις εικόνες του φωτορεπόρτερ Παναγιώτη Κουφαλέξη φιλοξενούσε μια τετραμελή οικογένεια: Τον πατέρα δύο μικρών παιδιών που αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στους ισλαμιστές της Χαμάς και κατάφερε να τα γλιτώσει από βέβαιο θάνατο, μαζί και την σύζυγό του.




kisoufim-5
kisoufim-4
kisoufim-1
«Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου οι αδίστακτοι τρομοκράτες εισέβαλαν στην κατοικία τους με πρόθεση να τους δολοφονήσουν όπως άλλωστε έκαναν παράλληλα και σε άλλα σπίτια στο Κισουφίμ. Όταν ο πατέρας αντελήφθη τον κίνδυνο, φώναξε στη σύζυγό του και στα δυο παιδιά τους να τρέξουν και να κρυφτούν όλοι μαζί στο παιδικό δωμάτιο, το οποίο χρησίμευε και ως καταφύγιο. Οι τρομοκράτες που είχαν ήδη μπει και σε άλλα σπίτια σκορπώντας τον θάνατο, επιχείρησαν να ανοίξουν την συμπαγή πόρτα του παιδικού δωματίου πίσω από την οποία στεκόταν ο πατέρας των δυο παιδιών. Με το βάρος του σώματός του και με τα δυο του χέρια έβαζε αντίσταση ωστε να εμποδίσει την είσοδο των τρομοκρατών. Έτσι έδωσε πολύτιμο χρόνο στην οικογένεια του να διαφύγει από το πίσω παράθυρο. Δευτερόλεπτα μετά οι ισλαμιστες άνοιξαν πυρ, οι σφαίρες διαπέρασαν την πόρτα και καρφώθηκαν στο στήθος του με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ακαριαίο θάνατό του. Όπως θα δείτε στο βίντεο που έχει εξασφαλίσει το protothema, από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν έξω από τη συγκεκριμένη κατοικία, διαπιστώνεται ότι ένας εκ των ισλαμιστών που συμμετείχε στην εν ψυχρώ δολοφονία του πατερα, έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, κρατώντας στο χέρι του το Kοράνι. Το ιερό βιβλίο του Ισλάμ βρέθηκε μπροστά από το γιλέκο του νεκρού ισλαμιστή, δίνοντας την εντύπωση ότι τη στιγμή που εκείνος ψυχορραγούσε, ίσως ταυτόχρονα προσπαθούσε να ψελλίσει μερικά λόγια μέσα από τις σελίδες του Κορανίου».

Ειδήσεις σήμερα:

«Ειρήνη μου, ξύπνα!» - Ο σύντροφος της 24χρονης περιγράφει τη στιγμή που τη βρήκε νεκρή στο μπάνιο


Σε τρεις εβδομάδες 29 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο Χαμάς - Ισραήλ


Αργύρης Παπαργυρόπουλος για τον πλειστηριασμό της βίλας του: «Δυστυχώς ήταν μεγάλο το βάρος, δεν άντεξα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης