Ρωσία: Συνομιλίες με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Ρωσία: Συνομιλίες με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Αντέδρασε έντονα το Ισραήλ για την παρουσία της Χαμάς στη Μόσχα - «Δεν συναντήθηκαν με Πούτιν, αλλά με το υπουργείο Εξωτερικών», λέει το Κρεμλίνο

putin_maketa
Η Ρωσία θεωρεί πως είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι επαφές με όλες τις πλευρές στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο, υπεραμυνόμενο της απόφασης να προσκαλέσει αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα η οποία προκάλεσε την οργή του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά δεν είχε επαφές με τον Πούτιν.

Το Ισραήλ κάλεσε χθες, Πέμπτη, τη Ρωσία να εκδιώξει την επισκεπτόμενη αντιπροσωπεία της Χαμάς, χαρακτηρίζοντας «λυπηρή και αξιοθρήνητη» την πρόσκλησή της στη Μόσχα.

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση με Χαμάς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι εκπρόσωποι της Χαμάς επισκέπτονταν τη Μόσχα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου στο RIA Novosti, η Ρωσία σε συνάντηση με τη Χαμάς συζήτησε την απελευθέρωση των ομήρων και την εκκένωση των Ρώσων πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο
Η αντιπροσωπεία της Χαμάς, με τη σειρά της, ανέφερε ότι σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, εκτίμησε ιδιαίτερα τη θέση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την παλαιστινιακή-ισραηλινή σύγκρουση και τις προσπάθειες της ρωσικής διπλωματίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδά Κόμερσαντ, η Χαμάς ξεκαθάρισε στη Μόσχα ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει αιχμαλώτους, μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός, ενώ τόνισε πως χρειάζεται και χρόνο για να εντοπίσει όλους τους απαχθέντες που οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις την 7η Οκτωβρίου.

«Έπιασαν δεκάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άμαχοι, και χρειαζόμαστε χρόνο για να τους βρούμε στη Λωρίδα της Γάζας και μετά να τους απελευθερώσουμε», δήλωσε ο Χαμίντ.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έφυγα για 20' και όταν γύρισα, βρήκα την Ειρήνη πεσμένη στο μπάνιο», λέει ο σύντροφός της

H στιγμή που στέλεχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν στον ύπνο τους

Νέα επιδρομή στη Γάζα με αεροπορική υποστήριξη από τον ισραηλινό στρατό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης