Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επιδρομή στη Γάζα με αεροπορική υποστήριξη από τον ισραηλινό στρατό - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επιδρομή στη Γάζα με αεροπορική υποστήριξη από τον ισραηλινό στρατό - Δείτε βίντεο

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένα, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

gaza-tanks
Νέα εκτεταμένη εισβολή στο έδαφος της Γάζας πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής από τον εκπρόσωπος των IDF.

Σύμφωνα με τους Times of Israel στόχος της επιδρομής ήταν η γειτονιά Shuja’iyya στην ανατολική Γάζα

Επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι οι περιορισμένης έκτασης επιδρομές θα μπορούσαν να αποτελούν πρόβα χερσαίας εισβολής, στην ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Ντανιέλ Χαγκάρι περιγράφει ότι στην επιχείρηση στη Γάζα συμμετείχαν δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένα με την από αέρος συνδρομή ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Όπως λένε αναλυτές πρόκειται για μια επιχείρηση με εγγυς αεροπορική υποστήριξη που εφαρμόζεται όταν έχεις μονάδες πεζικού που χρειάζονται διαρκώς υποστήριξη από τον αέρα με ελικόπτερα ή drones.

Κλείσιμο
Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο, ήταν αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων.

«Οι δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή στο τέλος της αποστολής και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας» προσθέτει ο εκπρόσωπος των IDF.



Ο Ντανιέλ Χαγκάρι έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα βίντεο από τις ανακοινώσεις του διοικητή της 36ης Μεραρχιας αλλά και από την παρουσία στο κέντρο επιχειρήσεων του επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης και του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.



Αξιωματούχος της Χαμάς: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 50 ομήρους

Την ίδια ώρα μέλος της αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα υποστήριξε, σύμωνα με την εφημερίδα Κομερσάντ, ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 50 από τους ομήρους που είχαν απαχθεί κατά τις επιδρομές ένοπλων Παλαιστινίων στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, ο Αμπού Χαμίτ δήλωσε πως η Χαμάς δεν μπορεί να απελευθερώσει τους ομήρους μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός και πως χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους αυτούς που απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: «Σφυριά» του Ολυμπιακού στη Γουέστ Χαμ, ήττες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό - Δείτε τα γκολ

Ξεκινά γονιδιακός έλεγχος μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο των δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» - Ερωτήματα για την 24χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης