Πόλεμος στην Ουκρανία: Για νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους που κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη, μίλησε ο Σοϊγκού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους που κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη, μίλησε ο Σοϊγκού

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας βρέθηκε στο Ντονέτσκ και επιθεώρησε τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων

soigkou-arthrou
Για τη χρήση νέων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, τα οποία κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, μίλησε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με την Agenzia Nova, κατά την επίσκεψή του στο Ανατολικό Τμήμα του ρωσικού στρατού, που επιχειρεί κατά της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική για τους χειρισμούς του νωρίτερα φέτος, κατά την προετοιμασία της εξέγερσης που οργάνωσε τον Ιούνιο ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επιθεώρησε τις θέσεις διοίκησης των ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονέτσκ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο του.



Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο Σοϊγκού είπε στους συγκεντρωμένους στρατιωτικούς ότι οι προσπάθειές τους δίνουν στις ουκρανικές δυνάμεις «όλο και λιγότερες ευκαιρίες» για να επιτύχουν τον στόχο τους.

Η Ουκρανία τον Ιούνιο ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, καταλαμβάνοντας χωριά στα ανατολικά και τα νότια, αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό από την ταχεία προέλασή της στα βορειοανατολικά πριν από ένα χρόνο. Η Ουκρανία λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες σφυροκοπούσαν την ανατολική πόλη Αβντίιβκα, αλλά υπέστησαν και βαριές απώλειες.

Ο Σοϊγκού ενημερώθηκε για τις βελτιώσεις στην εκπαίδευση των ρωσικών στρατευμάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τόνισε ότι οι διοικητές θα πρέπει να διασφαλίσουν πως τα στρατεύματα έχουν όσα χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις πολικές συνθήκες του χειμώνα.



Ειδήσεις σήμερα:

«Μπορεί να ήταν άρρωστη αλλά είχε όρεξη για ζωή», λένε γείτονες της 42χρονης που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε η 43χρονη μητέρα στην Καλαμάτα - «Τίναζε ένα χαλί προτού βρεθεί στο κενό» λένε μάρτυρες


Ήρθη η ασυλία Πολάκη: Αν δικαιωθώ δικαστικά, να παραιτηθεί ο Μαντάς – Πλεύρης: Αν δικαιωθεί ο Μαντάς θα παραιτηθείτε;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης