Ισραήλ: Με οικογένειες απαχθέντων συναντήθηκε ο Μπάιντεν - «Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα για να τους απελευθερώσουμε»

Ισραήλ: Με οικογένειες απαχθέντων συναντήθηκε ο Μπάιντεν - «Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα για να τους απελευθερώσουμε»

Ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τις ΗΠΑ η απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος - Ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων για τους Παλαιστίνιους, καθώς «δεν εκπροσωπούνται όλοι από τη Χαμάς»

biden_omiroi_arthro
Με μέλη οικογενειών των απαχθέντων και αγνοούμενων Ισραηλινών συναντήθηκε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο των επαφών του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισαάκ Χέρτσογκ, και τους υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

«Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα, θα ψάξουμε κάθε δρόμο για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους, αυτό είναι το ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τις Ηνωμένες Πολιτείες» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στις οικογένειες των ομήρων, προσθέτοντας πως το Ισραήλ θα παραμείνει ένα προστατευμένο μέρος για τους Εβραίους και η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.



Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των οικογενειών τόνισε πως ένας από τους λόγους της επίσκεψης του Μπάιντεν στο Ισραήλ ήταν η επιθυμία του να τους συναντήσει αυτοπροσώπως, ενώ οι οικογένειες, από την πλευρά τους, «ζήτησαν από τον πρόεδρο να ασκήσει πίεση στους προέδρους του Κατάρ, της Αιγύπτου και της Τουρκίας για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου» και να εργαστεί για την εισαγωγή φαρμάκων για τους συγγενείς τους στη Λωρίδα της Γάζας. Ζήτησαν επίσης «τη συνδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών στην άσκηση διεθνούς πίεσης στη Χαμάς, προκειμένου να οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωση όλων των απαχθέντων και αγνοουμένων».

Κλείσιμο


Παράλληλα,ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα «πρωτοφανές πακέτο βοήθειας για το Ισραήλ» σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ «πάντα φρόντιζαν ώστε το Ισραήλ να διατηρεί το στρατηγικό του πλεονέκτημα στην περιοχή», ενώ πρόσθεσε πως η Ούασινγκτον θα φροντίσει για την αποστολή προμηθειών για τη συντήρηση του Iron Dome.

biden_omiroi__2_


Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η απόφασή του να ταξιδέψει στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου «έχει ένα τίμημα» και φρόντισε να θέσει δύσκολες ερωτήσεις στον Νετανιάχου, για «να λάβει διευκρινίσεις και μια πραγματική αξιολόγηση του τρόπου επίτευξης των στόχων» στο πεδίο της μάχης.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ακόμα ότι θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και στην Παλαιστινιακή Αρχή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι «αυτό είναι που χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα», καθώς οι περισσότεροι δεν σχετίζονται με τη Χαμάς και δεν εκπροσωπούνται από αυτή. Ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει επίσης, τόνισε, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος αυτός ενισχύει την πεποίθησή του για τη «λύση των δύο κρατών» στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος έκανε μια αναφορά στο Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σχολιάζοντας ότι το Ισραήλ στηρίζεται από τους φίλους του. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι ξανά. Όχι σήμερα, όχι αύριο... ποτέ», τόνισε.



Ειδήσεις σήμερα:

«Σωθήκαμε επειδή δεν πήγαμε σε καταφύγια» - Ισραηλινή εξομολογείται στο protothema τη σφαγή στο φεστιβάλ από τη Χαμάς

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι ταμπέλες για τα προϊόντα με έκπτωση 5% - «Πράσινο φως» για 100 κωδικούς


Ισραήλ: «Έχουμε αποδείξεις» για το τι συνέβη στο νοσοκομείο στη Γάζα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης