ΗΠΑ: Δίωξη εις βάρος αστυνομικού που «συνέλαβε» βίαια την ερωμένη του και την «έκλεισε» σε ψυχιατρική κλινική

ΗΠΑ: Δίωξη εις βάρος αστυνομικού που «συνέλαβε» βίαια την ερωμένη του και την «έκλεισε» σε ψυχιατρική κλινική

Ο 37χρονος ισχυρίζεται ότι ακινητοποίησε τη γυναίκα και ζήτησε την ακούσια νοσηλεία της επειδή φοβόταν ότι θα έκανε κακό στον εαυτό της

pen_trooper
Αντιμέτωπος με κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας, παράνομης κράτησης, επίθεσης και έκθεσης ατόμου σε κίνδυνο είναι ένας παντρεμένος αστυνομικός στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο σε σοκαριστικό βίντεο να ακινητοποιεί βίαια την πρώην ερωμένη του στο έδαφος, βάζοντας μάλιστα κάποια στιγμή τα χέρια του στον λαιμό της και εμποδίζοντας την αναπνοή της.

Ο Ρόναλντ Κιθ Ντέιβις, που έχει δύο παιδιά με τη σύζυγό του, ήταν εκτός υπηρεσίας στις 21 Αυγούστου όταν «συνέλαβε» βίαια τη Μισέλ Πέρφανοβ, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση στο παρελθόν, επιστρατεύοντας μάλιστα τη βοήθεια ενός γνωστού του - που δεν είναι αστυνομικός - προκειμένου να καταγράψει σε βίντεο τη σύλληψη.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο 37χρονος είχε υποβάλει αίτημα για ακούσια νοσηλεία της γυναίκας σε μονάδα ψυχικής υγείας, με την αιτιολογία ότι είναι επικίνδυνη για τον εαυτό της, αφού έχει εκφράσει αυτοκτονικές σκέψεις. Στη συνέχεια, πήγε ο ίδιος να βρει τη γυναίκα σε δασική περιοχή όπου φέρεται να διέμενε τους τελευταίους μήνες η γυναίκα, σε τροχόσπιτο που άνηκε στον ίδιο.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η γυναίκα ακούγεται να παρακαλεί τον άνδρα να την αφήσει, λέγοντάς οτι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και γιατί την κρατά ακινητοποιημένη.

Προσοχή, σκληρό βίντεο:



«Θα το τακτοποιήσω μόνος μου», φέρεται να είπε ο Ντέιβις, που έφυγε χωρίς να περιμένει τους άλλους αστυνομικούς που θα έπρεπε κανονικά να πραγματοποιήσουν τη σύλληψη. Αντίθετα, κάλεσε έναν φίλο του για να έρθει μαζί του και να καταγράψει σε βίντεο όσα θα συνέβαιναν, σύμφωνα με το Law and Crime. Ο αστυνομικός είπε στον συγκεκριμένο άνδρα ότι η Περφάνοβ απείλησε να βάλει τέλος στη ζωή της. «Μου είπε ότι από το πρωί του έστελνε μηνύματα ότι "δεν είχε πια λόγο να ζει επειδή ήταν άχρηστη" και ότι ήθελε να βάλει τέλος. Ότι προτιμούσε να πεθάνει από το να ζει σως σκλάβα» ανέφερε στην κατάθεσή του ο φίλος του αστυνομικού.

Ωστόσο οι Αρχές υποστηρίζουν ότι, δύο μέρες νωρίτερα, ο αστυνομικός είχε στείλει μήνυμα στην πρώην ερωμένη του, απειλώντας ότι «θα την παρουσίαζε ως τρελή».

Σύμφωνα με το ίδιο το θύμα, ο Ντέιβις της είχε πει ότι, παρόλο που ξέρει ότι έχει σώας τα φρένας, μπορεί να τη «βγάλει τρελή» γιατί «γνωρίζει πώς λειτουργεί ο νόμος». Δύο μέρες πριν το συμβάν, που είχε ως συνέπεια την ακούσια νοσηλεία της Περφάνοφ σε ψυχιατρική κλινική για πέντε μέρες, ο 37χρονος της ανακοίνωσε ότι όλα τελείωσαν μεταξύ τους και της είπε να φύγει από το σπίτι που της είχε παραχωρήσει ο ίδιος.

Κλείσιμο
Στα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Law and Crime, οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο Ντέιβις απέκρυψε το πλαίσιο στο οποίο γράφτηκαν τα μηνύματα που του έστειλε η πρώην ερωμένη του, και τα οποία χρησιμοποίησε για να πετύχει τον εγκλεισμό της στην κλινική. «Στην πραγματικότητα, αυτά τα μηνύματα ήταν η κορύφωση μιας ευρύτερης ενδοοικογενειακής διένεξης μεταξύ του ίδιου και του θύματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα γραπτά μηνύματα αποκαλύπτουν την αναστάτωση που της προκαλούσε ο αστυνομικός Ντέιβις και η καταπιεστική συμπεριφορά του (και την επιθυμία της να βάλει τέλος στη σχέση τους, όχι κάποια πραγματική επιθυμία να κάνει κακό στον εαυτό της», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η απόκρυψη αυτών των στοιχείων από τον αστυνομικό (που πλέον έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα) έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τον ακούσιο εγκλεισμό της γυναίκας. Οι Αρχές πιστεύουν επίσης ότι ένα από τα κίνητρα του Ντέιβις ήταν η ζήλια που αισθανόταν για την κοντινή σχέση της Περφάνοφ με έναν άλλον άντρα.

Δικαστής που εξέτασε τα στοιχεία εις βάρος του Ντέιβις ζήτησε στις 21 Σεπτεμβρίου να οδηγηθεί ο 37χρονος στη φυλακή, χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση, μέχρι την ημερομηνία της δίκης του.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Με καταιγίδες και κεραυνούς ξημέρωσε η Αττική, ανοιχτά τα σχολεία - Έντονη βροχόπτωση σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο

Αργούν οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι βολές Φίλη, η άρνηση Αχτσιόγλου και οι «εξουσίες» Πολάκη

Η Έλενα Ακρίτα την «πέφτει» στην ΕΦΣΥΝ για τον… υπέρκομψο Τάιλερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης