Η Έλενα Ακρίτα την «πέφτει» στην ΕΦΣΥΝ για τον… υπέρκομψο Τάιλερ

Η Έλενα Ακρίτα την «πέφτει» στην ΕΦΣΥΝ για τον… υπέρκομψο Τάιλερ

«Τι να πεις όμως όταν ο Κασσελάκης χαιρετάει την Κατερίνα Καινούργιου και ΟΛΟ το πάνελ της με τα μικρά τους ονόματα; Μόνο μη φτάσουμε από την “υπέρκομψη Μαρέβα” στον “υπέρκομψο Τάιλερ”» έγραψε η ΕΦΣΥΝ - «Να χαίρεστε τον τίτλο σας και εις ανώτερα, συνάδελφοι» σχολίασε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

akrita-arthrou
Με μία λακωνική αλλά άκρως δηκτική ανάρτηση η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, καταφέρεται εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών για πρόσφατο κείμενό της το απόγευμα της Τρίτης (26/9) με τίτλο «Υπέρκομψος Τάιλερ εναντίον Μαρέβας».

Συγκεκριμένα, η κυρία Ακρίτα με ανάρτησή της στο Facebook κοινοποίησε στιγμιότυπο οθόνης από το άρθρο της ΕΦΣΥΝ γράφοντας «να χαίρεστε τον τίτλο σας και εις ανώτερα, συνάδελφοι». Μάλιστα υπερασπίζεται τη θέση της στα σχόλια της ανάρτησης στην οποία γράφουν ακόλουθοί της παραθέτοντας τον σχετικό σύνδεσμο και σημειώνοντας με ειρωνεία «όλο το “χιουμοριστικό” κείμενο. Θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια». «"Χιουμοριστικός" τίτλος σε μη χιουμοριστικό κείμενο. Γελαει ο κόσμος - για όλους τους λάθος λόγους», γράφει σε άλλο σχόλιο.


akrita-anartisi-1

Στο συγκεκριμένο κείμενο της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο δημοσιεύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εκτενής αναφορά για τις κινήσεις των δύο υποψηφίων, ενώ αναφέρεται και ο σύντροφος του νικητή -πλέον- της κούρσας, Τάιλερ Μακμπέθ. Συγκεκριμένα, η στήλη μιλάει για «μιντιακό παροξυσμό με τον Κασσελάκη» ο οποίος «αρχίζει να ξεφεύγει».

«Τηλεοπτικοί ρεπόρτερ ξημεροβραδιάζονται έξω από το σπίτι και το γραφείο του. Μέχρι και μια «γιαγιά» του εμφανίστηκε σε lifestyle εκπομπή, με πραγματική συγγένεια ότι η… πεθερά της με τον… προπάππο του Κασσελάκη ήταν αδέλφια. Ο Κασσελάκης δεν το άφησε ασχολίαστο, λέγοντας ότι ούτε την ξέρει τη γυναίκα, αλλά πλέον ήταν αργά. Πάντως πρόλαβε και κέρασε κουλούρια κάποιους ρεπόρτερ που τον ακολούθησαν εκεί που έπαιρνε καφέ, με τον χαριτωμένο ρεπόρτερ να αναφωνεί «μπάι, Τάιλερ». Εντάξει, παιδιά, λίγο να μαζευτούμε, εκλογές στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα κάνουμε, όχι lifestyle πανηγύρι. Τι να πεις όμως όταν ο Κασσελάκης χαιρετάει την παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου και ΟΛΟ το πάνελ της με τα μικρά τους ονόματα; Μόνο μη φτάσουμε από την «υπέρκομψη Μαρέβα» στον «υπέρκομψο Τάιλερ»», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα.

akrita-apantisi-01
akrita-apantisi-012


Σημειώνεται πως η Έλενα Ακρίτα είναι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μετά την πρώτη εσωκομματική κάλπη άλλαξε την στήριξή της και από την Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως στέκεται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ΕΦΣΥΝ για τον Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Εφημερίδα των Συντακτών ασχολήθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη με τρόπο που δεν αφορούσε μόνο τα πολιικά του πεπραγμένα. Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεβρίου και πάλι, η ΕΦΣΥΝ κυκλοφορούσε με άρθρο με τίτλο «Οι αρουραίοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα bots του Κασσελάκη». Τότε, επιχειρούσε να παρουσιάσει μία εικόνα ενός «στρατού» από λογαριασμούς στα social media, αληθινούς ή bots, οι οποίοι, όπως σημειώνει, όχι μόνο στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά επιδίδονται και στην δυσφήμιση της Έφης Αχτσιόγλου.

Χαρακτηριστικό του επιπέδου στο οποίο είχε φτάσει η σύγκρουση εντός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η παράθεση από την ΕΦΣΥΝ ενός tweet στο οποίο γινόταν μία περιγραφή ενός υποτιθέμενου περιστατικού στο οποίο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υβρίζει χυδαία τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε άλλη περίπτωση άλλος χρήστης του Twitter, φέρεται να γράφει: «Μ@@@ανα τής Ομπρελας κάνετε καλά γιατί έρχεται Πελέκης. Ρουφιάνοι τών Δημοσιογράφων και των Καναλιών». Νωρίτερα ο ίδιος λογαριασμός κατά την ΕΦΣΥΝ έγραφε για την άρνηση του Κασσελάκη να αντιπαρατεθεί σε debate:«Μπράβο Κασσελάκη. Αυτή η Β@@μα η Αχτσιόγλου σε κατηγόρησε ευθέως με τον ψυχασθενή Σύντροφό της».

Σε άλλο σημείο η ΕΦΣΥΝ ανέφερε πως «στο facebook η δικηγόρος και συγγραφέας Μαρία Λιόπα προχωρά στην παρακάτω ανάρτηση, χωρίς αποδεικτικό στοιχείο: «Θα σας διηγηθώ τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου, στις 28 Ιούνη. [...] Ο Αλέξης βρίσκει κλειδωμένο το γραφείο του, διωγμένη τη γραμματεία του κι έναν Τζανακόπουλο να τον βρίζει και να του φωνάζει “είσαι χειρότερος από τον Κυριάκο, θα φας το γ@@@ι και των δημοτικών εκλογών και θα παραιτηθείς”. Το παρεάκι απαρτίζεται από τον παραπάνω “κύριο”, την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο και μερικούς άλλους. Ο Τσίπρας παίρνει τηλέφωνο την Μπέτη, η οποία του λέει ότι τα παιδιά τους θέλουν τον πατέρα τους και να οδεύσει προς το Ζάππειο και θα συναντηθούν εκεί, όπως και έγινε».

Αναλυτικά το άρθρο της ΕΦΣΥΝ:

Οι «αρουραίοι» του ΣΥΡΙΖΑ και τα bots του Κασσελάκη

Το άρθρο Καρτερού που ερμηνεύεται ως έμμεση παρέμβαση Τσίπρα και ο άγριος πόλεμος κατά της Εφης Αχτσιόγλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από επώνυμους λογαριασμούς, δηλωμένους ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και από μερικές δεκάδες τρολ και bots, που δηλώνουν υποστηρικτές του Κασσελάκη.

Δύο μέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, που στο παρελθόν έχει, ουκ ολίγες φορές εκφράσει, τις απόψεις του τέως προέδρου με σημειώματα στην Αυγή, σε νέο άρθρο του στο avgi.gr με τίτλο «Τι λέει ο Τσίπρας;» υπογραμμίζει εμφατικά πως ο τελευταίος δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους, παραμένοντας «στεγανά ουδέτερος».

Η είδηση όμως ήταν αλλού. Η κατηγορηματική διάψευση συγκεκριμένων fake news, σύμφωνα με τα οποία η ηγεσία του είχε υπονομευτεί από την Εφη Αχτσιόγλου. Η τελευταία και το περιβάλλον της έχουν δεχτεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τις μέρες πριν από τις εκλογές, έναν οχετό παραπληροφόρησης, επιθέσεων και αστήρικτων σεναρίων από συγκεκριμένα «κέντρα» και «κανάλια», τα οποία προέρχονται κατά βάση από -κατά δήλωσή τους- ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο άρθρο του Θανάση Καρτερού αναφέρεται: «Πανούργα στήριξη του Τσίπρα στον Κασσελάκη, αφού είχε προηγηθεί λιγότερο πανούργα αλλά περισσότερο εμφανής στήριξη της Εφης. Ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου. Και πάντα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτοί οι «αρουραίοι» προέχονται από τον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως υπογράμμισε προχθές και ο Νάσος Ηλιόπουλος, αυτά τα ψευδή σενάρια διακινήθηκαν από μέλη του κόμματος, ενώ πρόσθεσε: «Πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί όταν κάποιοι θεωρούν ότι ο διπλανός τους είναι υπονομευτής του πρώην προέδρου;»

Κλείσιμο
efsyn-1


Τις τελευταίες 3 εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φιλοτεχνείται με μαεστρία και επιτυχία το επικοινωνιακό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, διεξάγεται ένας παράλληλος άγριος πόλεμος κατά της Εφης Ατσιόγλου από επώνυμους λογαριασμούς, δηλωμένους ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και από μερικές δεκάδες τρολ και bots, που όλοι υποστηρίζουν τον Κασσελάκη. Δεν αναφερόμαστε σε ανταλλαγή επιχειρημάτων, ακόμα και με έντονο τρόπο, αλλά σε επιθέσεις λάσπης.

Τα «θολά νερά», στα οποία αναφέρθηκε η ίδια στη δήλωσή της την Κυριακή, αποτελούν ήπιο χαρακτηρισμό σε σχέση με την τοξικότητα που επικρατεί. Την ημέρα των εκλογών βρεθήκαμε σε πολλά διαφορετικά εκλογικά κέντρα της Αττικής συνομιλώντας μεταξύ άλλων με ψηφοφόρους του κ. Κασσελάκη. Εκείνη την ημέρα διακινούνταν τρεις βασικοί ισχυρισμοί μεταξύ των τελευταίων: «Η Αχτσιόγλου έδιωξε τον Τσίπρα», «Η Αχτσιόγλου είναι “με τη διαπλοκή”» και «ο Αλέξης στηρίζει Στέφανο».

Εκείνη την ημέρα η εφημερίδα fmvoice επιλέγει να βγάλει την «είδηση» περί του υποτιθέμενου sms. Λίγη ώρα αργότερα εκατοντάδες διαδικτυακοί λογαριασμοί αναπαράγουν ακατάπαυστα το συγκεκριμένο δημοσίευμα, για το οποίο ήδη έχει κατατεθεί μήνυση από την πλευρά της Εφης Αχτσιόγλου.

Λίγες ώρες αργότερα στο facebook η δικηγόρος και συγγραφέας Μαρία Λιόπα προχωρά στην παρακάτω ανάρτηση, χωρίς αποδεικτικό στοιχείο: «Θα σας διηγηθώ τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου, στις 28 Ιούνη. [...] Ο Αλέξης βρίσκει κλειδωμένο το γραφείο του, διωγμένη τη γραμματεία του κι έναν Τζανακόπουλο να τον βρίζει και να του φωνάζει “είσαι χειρότερος από τον Κυριάκο, θα φας το γαμ@@@ και των δημοτικών εκλογών και θα παραιτηθείς”. Το παρεάκι απαρτίζεται από τον παραπάνω “κύριο”, την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο και μερικούς άλλους. Ο Τσίπρας παίρνει τηλέφωνο την Μπέτη, η οποία του λέει ότι τα παιδιά τους θέλουν τον πατέρα τους και να οδεύσει προς το Ζάππειο και θα συναντηθούν εκεί, όπως και έγινε».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση -όσο φαιδρή και αν είναι- είχε δεκάδες αναπαραγωγές στο διαδίκτυο. Eνδεικτική είναι και η σχετική ανάρτηση στο twitter του λογαριασμού @xatzistratis: «“Η έξοδος είναι εκεί Σύντροφε”, εκτός κι αν πας μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές.... Τζανακοπουλε εάν ισχύει αυτό τότε πάρε την γυναίκα σου και φύγετε». Tο συγκεκριμένο tweet μέχρι χθες το είχαν δει 52.900 άτομα, με 173 αναπαραγωγές και πάνω από 800 likes.

Ο συγκεκριμένος ισχυρίστηκε απειλητικά μάλιστα: «Υπάρχουν μάρτυρες Τζανακοπουλε διέψευσε αν μπορείς. Η εικόνα είναι εικόνα... με ήχο». O ίδιος λογαριασμός στοχοποίησε χθες και τον Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας: «Μ@@@πανα τής Ομπρελας κάνετε καλά γιατί έρχεται Πελέκης. Ρουφιάνοι τών Δημοσιογράφων και των Καναλιών». Νωρίτερα έγραφε για την άρνηση του Κασσελάκη να αντιπαρατεθεί σε debate:«Μπράβο Κασσελάκη. Αυτή η Βρώμα η Αχτσιόγλου σε κατηγόρησε ευθέως με τον ψυχασθενή Σύντροφό της».

Στο twitter πάντως κεντρικό ρόλο στην ακατάπαυστη προώθηση του Κασσελάκη διαδραματίζει ο ανώνυμος «επαγγελματικός» λογαριασμός Πεν Νταλαούρα@ntalaoura (16.300 ακόλουθοι), πασίγνωστος στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτικός του κόμματος παλιάς «προεδρικής απόχρωσης». Αυτός ο λογαριασμός-«κόμβος» (με έντονη αλληλεπίδραση με τους γνωστούς ανώνυμους λογαριασμούς Marka2, Areti Athanasiou, kokkaliara) δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει πάνω από 150 αναρτήσεις την ημέρα, στοιχείο που δείχνει αυτοματοποιημένη συμπεριφορά (bot/semi-bot).

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της Εφης Αχτσιόγλου την Κυριακή το βράδυ, ο συγκεκριμένος λογαριασμός τη χαρακτηρίζει «η wanna be αποτυχημένη Θάτσερ που κόντυνε τον εαυτό της με τις βιτριολικές επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη και απαξίωσε με αστική αριστερή ευγένεια τους ψηφοφόρους του. Ολη η δεξιά πτέρυγα της διαπλοκής και του ΣΚΑΙ, ευθυγραμμίστηκαν πλήρως και ετοιμάζονται για λυσσαλέα επίθεση στον Κασσελάκη. Τι ακούς τον Φίλη, τι τον Πορτοσάλτε είναι ένα και το αυτό. Τραγικό. Η νίκη του Στέφανου την επόμενη Κυριακή, θα πρέπει και θα είναι συντριπτική. Η αμετανόητη και αμετροεπής κυρία Αχτσιόγλου αφού δεν πήρε το μήνυμα με την 1η, τώρα θα την ακούσει στερεοφωνικά».

efsyn-moraitis-1


Στο ίδιο κλίμα βρέθηκε το τελευταίο διάστημα και ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, φανατικός υποστηρικτής και συνομιλητής του Στέφανου Κασσελάκη (αλλά και του Νίκου Παππά), ο οποίος πυροδότησε το κλίμα μία μέρα πριν από τις εκλογές με την ανατριχιαστική φράση: «Αύριο δεν ψηφίζουμε απλώς. Κάνουμε φασίνα, ξαράχνιασμα και αποπαρασίτωση».

Πρόκειται ακριβώς για τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους Εβραίους, οι οποίοι παρομοιάζονταν με μολυσματικές κατσαρίδες και ψύλλους που αντιμετωπίζονται με «αποπαρασίτωση» ή με τσουκνίδες που «ξεριζώνονται» ή με δέντρα που θέλουν «κλάδεμα», με αποστήματα που χρήζουν «καυτηριασμού». Την ίδια φράση είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος και σε ακόμα μία ανάρτησή του χαρακτηρίζοντας «φίδια» και «τρωκτικά» εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Κασσελάκη.

Είναι προφανές ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αντιπροσωπεύει αισθητικά και πολιτικά το συντριπτικό μέρος των στελεχών και των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπονομεύουν -όχι άδολα- τις εσωκομματικές διαδικασίες. Απέναντι σε όλους αυτούς θεωρείται ότι στάθηκε χθες -εμμέσως- ο Αλέξης Τσίπρας με την αναφορά του Θ. Καρτερού στους «αρουραίους του διαδικτύου».

ΕΦ.ΣΥΝ για Κασσελάκη: Ο «θείος» απ' το Σικάγο που ήρθε να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ απ' την... Αριστερά!

Μία μέρα μετά, στις 21 Σεπτεμβρίου, στην τέταρτη σελίδα ο Δημήτρης Ψαρράς σε άρθρο του με τίτλο «ποιος φοβάται την Έφη Αχτσιόγλου;» αποκαλούσε «θείο από το Σικάγο» τον Στέφανο Κασσελάκη προσθέτοντας ότι εμφανίστηκε «για να "σώσει" το κόμμα. Από ποιον να το "σώσει"; Μα από την Αριστερά».

Στο ίδιο άρθρο ο δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ σημείωνε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι εμφανίστηκε «κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή» όταν «φάνηκε να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της προτίμησης των μελών η Έφη Αχτσιόγλου». Προσθέτει, δε, ότι σε αντίθεση με την συνυποψήφιά του που «έχει καταθέσει αναλυτικά τον πολιτικό της σχεδιασμό και αυτός αναφέρεται ασφαλώς στην Αριστερά», ο Στέφανος Κασσελάκης «θεωρεί οτι δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι παρόμοιο. Αρκείται σε μια σειρά εμφανίσεων, αναρτήσεων και συνθημάτων». «Καθώς φαίνεται αυτά αρκούν για κάποια από τα όψιμα "μέλη"» σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Τσουχτερά» πρόστιμα συνοδεύουν τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας - Τι προβλέπει η τροπολογία

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα από το 112 στην Αττική - «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»

Μπέπε Γκρίλο, Τραμπ ή... Κένεντι; O Κασσελάκης διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα... συντροφικά «μαχαιρώματα» πέφτουν βροχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης