Ρουάντα: Serial killer που κατηγορείται για 14 ανθρωποκτονίες λέει ότι έμαθε να σκοτώνει βλέποντας ταινίες

Ρουάντα: Serial killer που κατηγορείται για 14 ανθρωποκτονίες λέει ότι έμαθε να σκοτώνει βλέποντας ταινίες

Δολοφόνησε 14 γυναίκες και έθαψε τις περισσότερες στην κατοικία του

kazungu_1
Ένας 34χρονος Ρουαντέζος δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία 14 γυναικών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε μια τρύπα που είχε σκάψει στην κουζίνα του σπιτιού του.

Ο Ντένις Καζούνγκου κατηγορείται ωστόσο μόνο για δέκα αδικήματα, όπως φόνο, βιασμό, πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία και βεβήλωση νεκρού. Στο δικαστήριο του Κιγκάλι, όπου οδηγήθηκε σήμερα, Πέμπτη , απάντησε «ναι» όταν ο δικαστής τον ρώτησε αν είναι αληθείς οι κατηγορίες σε βάρος του.

«Αυτές που σκότωσα με κόλλησαν AIDS», ισχυρίστηκε, επικαλούμενος το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν ιερόδουλες.

Ο Καζούνγκου συνελήφθη στις αρχές του μήνα, αφού η αστυνομία εντόπισε δώδεκα πτώματα, κυρίως γυναικών, σε έναν λάκκο που είχε σκάψει στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε, στα προάστια του Κιγκάλι, όπου ζούσε μόνος.

Ένας εισαγγελέας είπε στο δικαστήριο ότι μολονότι βρέθηκαν μόνο 12 πτώματα, ο Καζούνγκου ομολόγησε ότι σκότωσε συνολικά 14 ανθρώπους και διαμέλισε τα πτώματα των δύο. Γνώριζε τις γυναίκες σε μπαρ και τις οδηγούσε στο σπίτι του, όπου τις έδενε, τις έγδυνε και έκλεβε τα προσωπικά τους αντικείμενα. Στη συνέχεια ανάγκαζε τα θύματά του να του αποκαλύπτουν τους κωδικούς πρόσβασης στα κινητά τους τηλέφωνα και έκανε αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμούς τους, προτού να τα σκοτώσει.

Ο εισαγγελέας είπε ότι κάποια από τα υποψήφια θύματα κατάφεραν να διαφύγουν και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Κλείσιμο
Ο Ντένις Καζούνγκου συνελήφθη αρχικά τον Ιούλιο, ως ύποπτος για κλοπή και βιασμό, όμως αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση επειδή δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, ισχυρίζεται η αστυνομία. Μετά τη δεύτερη σύλληψή του, στις αρχές Σεπτεμβρίου, μια αστυνομική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισχυρίστηκε πως «έμαθε» πώς να σκοτώνει παρακολουθώντας ταινίες για κατά συρροή δολοφόνους.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι ο Καζούνγκου ασκούσε κατά καιρούς διάφορα επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο του καθηγητή αγγλικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Αχτσιόγλου: Έχω σχέδιο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός - Έχει κενά ο λόγος του Κασσελάκη

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης