Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Ο χρόνος δεν επαρκεί, για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, παρά τη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη την απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς - Παράλληλα, συνεχίζεται η στάση εργασίας άλλων σωματείων, σε βάρος των οποίων δεν προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ

metro-artrou
Δεν έχει τέλος το «αλαλούμ» στις αστικές συγκοινωνίες αφού, παρά τη δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς και την σχετική ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων, στην ΣΤΑΣΥ εκτιμούν ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, για να ξεκινήσουν οι συρμοί τα δρομολόγια.

Και αυτό, καθώς αφενός συνεχίζεται η στάση εργασίας άλλων σωματείων, που ξεκίνησε το μεσημέρι και για τα οποία δεν υπάρχει προσφυγή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, αφετέρου γιατί, για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα και των τριών μέσων μεταφοράς, απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων -γι' αυτό και, όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, υπάρχει η δυσκολία και ο χρονικός περιορισμός.

Νωρίτερα, το Σωματείο εργαζομένων είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε χθες στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και στη συνέχεια αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου, με νέα αγωγή. «Έτσι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που εκδίκασε τη σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα, σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Η εκτίμηση, όπως προαναφέρθηκε, είναι ότι οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ δεν θα κινηθούν απόψε (σ.σ. και αυτό, μολονότι θα εξυπηρετούσαν πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να κινηθούν προς και από το ΟΑΚΑ και το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ειδήσεις σήμερα

Γεωργιάδης: Στη Μάνδρα πνίγηκαν 24 άνθρωποι σε βροχή 3 ωρών – Φάμελλος: Χρησιμοποιείτε ως άλλοθι την κλιματική κρίση

Πολάκης «καρφώνει» Φίλη που είπε ότι «η Αριστερά δεν πρέπει ντε και καλά να είναι κυβέρνηση»: Το θέλω εγώ!


Συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη για το μακελειό στη Λούτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης