Γαλλία: Απειλές θανάτου δέχεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 17χρονο Ναέλ

Γαλλία: Απειλές θανάτου δέχεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 17χρονο Ναέλ

Οι απειλές οι οποίες διατυπώθηκαν κυρίως μέσω Twitter είχαν επίσης, στόχο τον δικηγόρο του

GALLIA_MAK
Έρευνα διενεργείται στη Γαλλία μετά τις απειλές θανάτου κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον έφηβο Ναέλ, του οποίου ο θάνατος στις 27 Ιουνίου προκάλεσε ταραχές σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Οι απειλές οι οποίες διατυπώθηκαν κυρίως μέσω Twitter είχαν επίσης στόχο τον δικηγόρο του αστυνομικού, τον Λοράν-Φρανκ Λιενάρ, ο οποίος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι για λογαριασμό του και για το πελάτη του.

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, προκάλεσε μεγάλης κλίμακας ταραχές για αρκετές συνεχόμενες νύχτες με φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, καταστροφές δημοσίων κτιρίων και λεηλασίες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο 38χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ναέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και φυλακίστηκε στις 29 Ιουνίου. Το αίτημά του να αποφυλακιστεί απορρίφθηκε την Πέμπτη.

Το πλήρες όνομά του και ο δήμος όπου κατοικεί δημοσιεύτηκαν από την τοπική εφημερίδα Oise Hebdo της βόρειας Γαλλίας, προκαλώντας την οργή του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και των συνδικάτων των αστυνομικών.

Η τοπική εισαγγελία άρχισε τη διενέργεια έρευνας για διάδοση «πληροφοριών που επιτρέπουν να ταυτοποιηθεί ή να εντοπιστεί ένα πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία» με σκοπό να εκθέσουν τον ίδιο ή την οικογένειά του σε κίνδυνο να υποστούν «σοβαρή βλάβη οι ίδιοι ή η περιουσία» τους.

Στις ταραχές αυτές κάηκαν συνολικά περισσότερα από 12.000 οχήματα. Περισσότερα από 2.508 κτίρια κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές, από τα οποία 105 δημαρχεία και 168 σχολεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή - Γεωργιάδης: «Kόφτες» στις παρακρατήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους - «Δεν πρέπει να τους τιμωρούμε»

Χαλκιδική: «Νιώσαμε τα σκάγια και γεμίσαμε αίματα» λέει ένας από τους ανήλικους που πυροβόλησε ο 70χρονος

Φθιώτιδα: Η στιγμή που ο 50χρονος βουτά στη θάλασσα για να σώσει την 64χρονη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης