Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόνο με στρατιωτικά μέσα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, λέει το Κρεμλίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόνο με στρατιωτικά μέσα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, λέει το Κρεμλίνο

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης 

dmitri_peskov
Οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη χρήση στρατιωτικής ισχύος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Πρέπει να επιτύχουμε τους στόχους μας. Αυτή τη στιγμή αυτό είναι πιθανό μόνο με στρατιωτικά μέσα εξαιτίας της παρούσας θέσης του καθεστώτος του Κιέβου», σχολίασε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία διατείνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε για την «απελευθέρωση» των ρωσόφωνων που βρίσκονται στο ανατολικό Ντονμπάς από το νεοναζιστικό, όπως το χαρακτηρίζει, καθεστώς του Κιέβου. Ωστόσο, Ουκρανία και Δύση κάνουν λόγο για αβάσιμη πρόφαση για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την κατάρρευση των συνομιλιών σχετικά με το ενδεχόμενο εκεχειρίας. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο ειρηνευτικής συμφωνίας αφού τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προηγουμένως αποχωρήσει από το ουκρανικό έδαφος.

Για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες που θέλουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να επιδιώκει σύντομα την έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος Ρώσων που συνδέονται με την εισβολή στην Ουκρανία, απάντησε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του.

«Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το δικαστήριο, δεν αναγνωρίζουμε την δικαιοδοσία του», είπε ο Πεσκόφ.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ αναμένεται να ζητήσει την έγκριση δικαστή για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος πολλών Ρώσων σχετικά με την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία και τη μεταφορά τους στη Ρωσία καθώς και για τη στοχοθέτηση πολιτικών υποδομών, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει το ζήτημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισοπεδώθηκε το παντοπωλείο στην Νέα Ερυθραία μετά την ισχυρή έκρηξη - Δείτε βίντεο

Πορτοσάλτε μετά τα σχόλια Καινούργιου: Υπάρχει πολλή παραποίηση, ορισμένοι έχουν αδυναμία να καταλάβουν

Τι είναι τελικά αυτή η ταινία «Τα πάντα όλα» που σάρωσε τα Όσκαρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης