Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά όπλων ελβετικής κατασκευής σε τρίτες χώρες, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται από ευρωπαϊκές χώρες να τα εξάγει στην Ουκρανία.
Οι εκκλήσεις προς την Ελβετία να σπάσει την παράδοση αιώνων που έχει ως ουδέτερο κράτος αυξάνονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Τον Ιανουάριο, δύο επιτροπές του κοινοβουλίου είχαν συστήσει τη χαλάρωση των κανόνων.
Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα μετά από συνεδρίασή του.
«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είναι προσηλωμένο στις αξίες της ουδετερότητας της Ελβετίας και θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα οφέλη της ουδετερότητας υλοποιούνται», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του. Ωστόσο ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις συζητήσεις και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις «εφόσον καταστεί αναγκαίο».
Από τότε που άρχισε ο πόλεμος, η Ελβετία έλαβε αιτήματα από τη Γερμανία, τη Δανία και την Ισπανία να επανεξάγει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, αλλά όλα αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν. Ωστόσο υιοθέτησε τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επανειλημμένα έχει απευθύνει έκκληση για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.
Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπου η εξειδίκευση και η σωστή εκπαίδευση ανοίγουν τον δρόμο για μια καριέρα με προοπτικές
Οι αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από αβεβαιότητα για το κόστος. Η Protergia προσφέρει λύσεις που συνδυάζουν δροσιά, σταθερότητα και μεγαλύτερο έλεγχο στον λογαριασμό ρεύματος.
Με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε 150 δράσεις εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων.