Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, το 13χρονο παιδί που απεγκλωβίστηκε ζωντανό από τα ερείπια κτηρίου στην περιοχή Αντάκια, στο Χατάι, άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο με το οποίο θα μεταφερόταν σε νοσοκομείο.
Αντίθετα καλύτερα είναι τα νέα για την 40χρονη γυναίκα και τον 40χρονο άνδρα που περίμεναν επί 296 ώρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία τα σωστικά συνεργεία για να τους βγάλουν από τα συντρίμμια.
Το βίντεο από τη στιγμή που οι διασώστες ήρθαν σε οπτική επαφή με τον 49χρονο από τη Συρία, Σεμίρ Μοχάμεντ Ακάρ, είναι συγκλονιστικό καθώς ο άνδρας το πρώτο που έκανε ήταν να τους ενημερώσει ότι υπήρχαν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα στα συντρίμμια.
Βίντεο με την πρώτη εξέταση της 40χρονης γυναίκας μετά τον απεγκλωβισμό της
HATAY’DAN 296’INCI SAAT HABERİ Enkaz altından 296’ıncı saatte, yeni kurtarılan 40 yaşlarındaki depremzede kadın hastamızın bilinci açık. Sahra Hastanemizde ilk tıbbi müdahalesi yapılıyor. pic.twitter.com/Cp4GLJO1UX
Η είδηση για τον εντοπισμό των τριών ατόμων ήρθε από την οδό General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Τουρκία ξεπερνά τους 45.000.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τους τρεις ανθρώπους να μεταφέρονται σε ασθενοφόρα.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.