Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν παραδίδουν στην οικογένειά του το πτώμα νέου που συνέλαβαν τρία 24ωρα νωρίτερα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν παραδίδουν στην οικογένειά του το πτώμα νέου που συνέλαβαν τρία 24ωρα νωρίτερα

Οι απαγωγές, οι βασανισμοί και οι εξωδικαστικές εκτελέσεις έχουν μετατραπεί σε κάτι σαν νέα ομαλότητα για τους Αφγανούς που παραμένουν στην πατρίδα τους

taliban_kabul
Οι Ταλιμπάν παρέδωσαν στην οικογένειά του το πτώμα νεαρού που είχαν συλλάβει τρεις ημέρες νωρίτερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ.

Το πτώμα του ψυχολόγου και ακτιβιστή παραδόθηκε στην οικογένειά του χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε ο αδελφός του, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Καμπούλ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο Νασέρ Χαλίντ, ο μικρός μου αδελφός, συνελήφθη και φυλακίστηκε πριν από τρεις ημέρες στην Καμπούλ για λόγους που δεν εξηγήθηκαν στην οικογένειά μου και το πτώμα του μας παραδόθηκε σήμερα», τόνισε ο πρώην αξιωματούχος μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.



Κλείσιμο
Ο Νασέρ Χαλίντ, που καταγόταν από την επαρχία Παρουάν (βόρεια), ήταν πατέρας ενός παιδιού.



Η de facto κυβέρνηση των Ταλιμπάν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση δημόσια ως αυτό το στάδιο.

Πρόσφατα, δυνάμεις των Ταλιμπάν συνέλαβαν τον Ισμαήλ Μεσάλ, αγωνιστή για την παιδεία και λέκτορα πανεπιστημίου, και τον Ζακαρία Ουσόλι, ιστορικό και συγγραφέα.

Παραμένει άγνωστο το πού βρίσκονται.

Οι απαγωγές, οι βασανισμοί και οι εξωδικαστικές εκτελέσεις έχουν μετατραπεί σε κάτι σαν νέα ομαλότητα για τους Αφγανούς που παραμένουν στην πατρίδα τους αφότου επιβλήθηκε το de facto καθεστώς των φονταμενταλιστών σουνιτών. Τα περισσότερα θύματα υπήρξαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επί των ημερών του προηγούμενου καθεστώτος, που υποστηριζόταν από τη Δύση, ή κατηγορήθηκαν για σχέσεις με οργανώσεις που αντιστέκονται στους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν διατείνονται μολαταύτα πως παραμένουν δεσμευμένοι στη γενική αμνηστία που κήρυξε ο ανώτατος ηγέτης τους αφού ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Έξι χρόνια κάθειρξη για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε για τη δεύτερη - Αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Αϊρίν στην ΕΜΑΚ που την διέσωσε μετά από 50 ώρες στα συντρίμμια

Ο «Μάξιμος Σαράφης» έταξε δάνειο ακόμη και σε... νεκρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης