Λας Βέγκας: Μυστήριο σε δημοτικό - 130 μαθητές αρρώστησαν και έκαναν ταυτόχρονα εμετό σε κάδους

Λας Βέγκας: Μυστήριο σε δημοτικό - 130 μαθητές αρρώστησαν και έκαναν ταυτόχρονα εμετό σε κάδους

Υπήρχαν γονείς που παρέλαβαν τα παιδιά τους αλλά δεν γνώριζαν- στην αρχή- τι είχε συμβεί

las-vegas
Οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου του Λας Βέγκας αναγκάστηκαν να πάνε στα σπίτια τους την περασμένη εβδομάδα λόγω μιας άγνωστης ασθένειας, όπως επιβεβαίωσε η σχολική περιφέρεια της κομητείας Κλαρκ (CCSD), στις 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό, περίπου 130 μαθητές στο δημοτικό σχολείο Wayne N. Tanaka άρχισαν να κάνουν εμετό όλοι την ίδια στιγμή.

Η υγειονομική περιφέρεια της Νότιας Νεβάδας (SNHD) επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ερευνά το «ξέσπασμα γαστρεντερικής νόσου» ενώ εκπρόσωπος δήλωσε: «Γνωρίζουμε τις αναφορές για παιδιά που αρρώστησαν και συνεργαζόμαστε με το σχολείο για να διερευνήσουμε το θέμα».

@veganelaine

News sources: 8newsnow.com/news/local-news/health-district-investigates-after-numerous-elementary-students-reported-ill

♬ original sound - VeganElaine


Οι γονείς ενός παιδιού, Jon και Danielle Farrow το παρέλαβαν από το σχολείο την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, αλλά δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί. «Ο δάσκαλος του μαθητή μας μάς είπε ότι ήταν σαν την Αποκάλυψη», εξήγησε ο Jon. Η σύζυγός του πρόσθεσε: «Η κόρη μας είπε ότι υπήρχαν κάδοι σκουπιδιών παρατεταγμένοι και παιδιά που έκαναν εμετό παντού». Το παιδί τους περιέγραψε λεπτομερώς ότι σχεδόν 10 από τους συμμαθητές της αναγκάστηκαν να πάνε σπίτι τους αφού παρουσίασαν συμπτώματα.

Κλείσιμο


Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου, Τόνι Ντέιβις, έστειλε email στους γονείς, αποκαλύπτοντας ότι είναι σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Στο email αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες της Τανάκα,

Όπως πάντα, θέλουμε να σας ενημερώνουμε για σημαντικά θέματα που συμβαίνουν στη σχολική μας κοινότητα.

Η Υγειονομική Περιφέρεια της Νότιας Νεβάδα (SNHD) διερευνά την αιτία των γαστρεντερικών ασθενειών που αναφέρθηκαν από αρκετούς μαθητές. Επί του παρόντος συνεργαζόμαστε με το Τμήμα Υγειονομικών Υπηρεσιών της Σχολικής Περιφέρειας της κομητείας Κλαρκ και το SNHD για την εφαρμογή μέτρων για την πρόληψη περαιτέρω ασθενειών.

Οι γαστρεντερικοί ιοί είναι κοινοί και μεταδίδονται εύκολα από άτομο σε άτομο. Τα συμπτώματα αναπτύσσονται συνήθως 12 έως 48 ώρες μετά την έκθεση στον ιό. Οι περισσότεροι θα καλυτερεύσουν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες χωρίς ιατρική περίθαλψη. Τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι ενήλικες και τα άτομα με άλλες ιατρικές παθήσεις μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών, όπως η αφυδάτωση. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, πόνο στο στομάχι, εμετό και διάρροια. Πρόσθετα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και πόνους στο σώμα.

Το τακτικό και κατάλληλο πλύσιμο των χεριών είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης για τη μείωση της εξάπλωσης της γαστρεντερικής νόσου και άλλων ασθενειών. Τα άτομα που είναι άρρωστα ή φροντίζουν κάποιον άρρωστο, πρέπει να πλένουν προσεκτικά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού. Τα άρρωστα άτομα δεν πρέπει να προετοιμάζουν τρόφιμα ή να φροντίζουν άλλους. Τα χέρια θα πρέπει να στεγνώνουν με χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης. Τα χέρια πρέπει να πλένονται πάντα μετά τη χρήση της τουαλέτας, την αλλαγή πάνας ή το πλύσιμο λερωμένων ρούχων ή κλινοσκεπασμάτων. Είναι σημαντικό να ενσωματώσετε τη συνήθη, σωστή υγιεινή των χεριών για να μειώσετε τη διάδοση της ασθένειας. Τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερικής νόσου θα πρέπει να μένουν στο σπίτι από το σχολείο για 48 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων. Αναζητήστε φροντίδα από τον εξουσιοδοτημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν τα συμπτώματα επιμένουν.

Οι σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες που έχουν μολυνθεί από ένα άρρωστο άτομο πρέπει να καθαρίζονται και στη συνέχεια να απολυμαίνονται αμέσως με διάλυμα χλωριούχου χλωρίνης που παρασκευάζεται με την προσθήκη 5-25 κουταλιών της σούπας οικιακής χλωρίνης (5,25% υποχλωριώδες νάτριο) σε ένα γαλόνι νερό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κοινές γαστρεντερικές ασθένειες, επικοινωνήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή με το γραφείο επιδημιολογίας και επιτήρησης ασθενειών του SNHD».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πολικό ψύχος από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη - Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για το πλαφόν - $100 στο ρωσικό diesel και $45 στο μαζούτ ανα βαρέλι

Υπουργείο Πολιτισμού: Τι αλλάζει για τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης