Πολωνός πρωθυπουργός: «Ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα»

Πολωνός πρωθυπουργός: «Ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα»

«Την ημέρα της απελευθέρωσης του γερμανικού στρατοπέδου θανάτου του Χίτλερ, του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ας θυμηθούμε ότι ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», έγραψε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στο προφίλ του στο Facebook

Στο φως τα μακάβρια πειράματα των Ναζί: Ανθρώπινα μέλη και μυαλά βρέθηκαν στο Άουσβιτς!
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας κατηγόρησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», σε ομιλία του με αφορμή την 78η επέτειο από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τον Κόκκινο Στρατό, ημερομηνία που τιμάται η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Την ημέρα της απελευθέρωσης του γερμανικού στρατοπέδου θανάτου του Χίτλερ, του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, ας θυμηθούμε ότι ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα στα ανατολικά», έγραψε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στο προφίλ του στο Facebook, ζητώντας να υποστηριχθεί η Ουκρανία, ώστε η Ιστορία να μην επαναληφθεί.

Ρώσοι εκπρόσωποι δεν προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις της 78ης επετείου από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τον Κόκκινο Στρατό, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα, η Ρωσία συμμετείχε πάντα στις τελετές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, με τον Ρώσο εκπρόσωπο να εκφωνεί ομιλία στην κύρια τελετή.





Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Μητσοτάκης: Αντεπίθεση από τη Βουλή και εφ' όλης της ύλης σύγκριση με τον Τσίπρα

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ παραλίγο να σκοτώσει τη Χίλαρι Σουάνκ, ενώ έκανε... στριπτίζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης