Τους στρατιωτικούς στόχους της Ρωσίας για το επόμενο έτος, αφού προηγουμένως αξιολογήσει τα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας, θα θέσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη, στη διάρκεια συνάντησης με ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει μια διευρυμένη συνεδρίαση με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Εκεί, θα συνοψιστεί το έργο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων το 2022 και θα τεθούν τα καθήκοντα για το επόμενο έτος», ανέφερε το Κρεμλίνο την Τρίτη.
Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης θα είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
«Θα αναφερθεί στην πρόοδο της ειδικής επιχείρησης, στην ποσότητα των όπλων και του εξοπλισμού που έλαβαν τα στρατεύματα κατά το περασμένο έτος, στην κατασκευή των στρατιωτικών υποδομών, στα αποτελέσματα των διεθνών δραστηριοτήτων του υπουργείου και στην κοινωνική ασφάλιση του στρατιωτικού προσωπικού», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι