Νότια Αφρική: Καμηλοπάρδαλη ποδοπάτησε μέχρι θανάτου 16 μηνών κοριτσάκι σε πάρκο

Νότια Αφρική: Καμηλοπάρδαλη ποδοπάτησε μέχρι θανάτου 16 μηνών κοριτσάκι σε πάρκο

Η μητέρα της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

kamilopardali
Ένα μικρό παιδί πέθανε όταν ποδοπατήθηκε από καμηλοπάρδαλη σε πάρκο στη Νότια Αφρική ενώ η μητέρα της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το 16 μηνών κοριτσάκι έμενε με τη μητέρα του στο πολυτελές Πάρκο Kuleni στην επαρχία KwaZulu-Natal. Η αστυνομία ανέφερε στο BBC ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς συνέβη το δυστύχημα.

Σημειώνεται ότι είναι ασυνήθιστο για τις καμηλοπαρδάλεις να επιτίθενται σε ανθρώπους και πρόκειται για ζώα που συνήθως υπάρχουν σε αντίστοιχα πάρκα της Νοτίου Αφρικής.

«Το παιδί μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη ιατρική αίθουσα όπου άφησε την τελευταία του πνοή», είπε στο BBC ο υπολοχαγός της αστυνομίας Nqobile Madlala.

Κλείσιμο
Δεν είναι σαφές πού ακριβώς συνέβη το δυστύχημα ενώ το πάρκο διαθέτει 14 καταλύματα. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη. Ένας από τους διευθυντές σε αυτά τα πολυτελή καταλύματα δεν ήταν πρόθυμος να μιλήσει κάνοντας λόγο για «ευαίσθητο θέμα».

Το πάρκο βρίσκεται 16 χιλιόμετρα έξω από το Hluhluwe στο KwaZulu-Natal, μια επαρχία που είναι δημοφιλής σε ντόπιους και τουρίστες.

Στον ιστότοπό του, το πάρκο αναφέρει ότι οι επισκέπτες μπορούν «να απολαύσουν συναντήσεις από κοντά με τα ζώα ενώ περπατούν ή κάνουν ποδήλατο στα πολυάριθμα μονοπάτια του».

Οι καμηλοπαρδάλεις είναι τα ψηλότερα θηλαστικά στον κόσμο και συνήθως δεν είναι επιθετικές. Τα θηλυκά ωστόσο, μπορεί να γίνουν επιθετικά όταν προστατεύουν τα μωρά τους.

Το 2018, η γυναίκα και ο γιος του Βρετανού επιστήμονα Σαμ Γουίλιαμ ποδοπατήθηκαν από μια καμηλοπάρδαλη στο Blyde Wildlife Estate στη Νότια Αφρική. Οι δυο τους νοσηλεύτηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ και ανάρρωσαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Έχουμε έναν γείτονα που έχει εκδώσει ρητά casus belli εναντίον μας

Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας - Νέος πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα

Βίντεο: Επεισόδια και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης