Έλον Μασκ: Σε συζητήσεις με το Πεντάγωνο για το Starlink στην Ουκρανία - «Θέλει να μας φορτώσει τον λογαριασμό»

Έλον Μασκ: Σε συζητήσεις με το Πεντάγωνο για το Starlink στην Ουκρανία - «Θέλει να μας φορτώσει τον λογαριασμό»

Αν και για τους Ουκρανούς αποτελεί «μαύρο πρόβατο», δεν παύουν να αναγνωρίζουν τη συμβολή του Μασκ στη μάχη τους κατά της Ρωσίας

elon_musk
Σε συζητήσεις με τον Έλον Μασκ βρίσκεται το Πεντάγωνο για το σύστημα δορυφορικού ίντερνετ Starlink, το οποίο έχει προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια στον ουκρανικό στρατό σχεδόν από το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Θυμίζεται τις προηγούμενες ώρες ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης των Tesla και SpaceX, τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη λειτουργία του συστήματος στην Ουκρανία, καθώς το θεωρεί «ασύμφορο».

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής Άμυνας επιβεβαίωσε αργά την Πέμπτη στη Washington Post ότι ο Μασκ είχε παροτρύνει κατ' ιδίαν το Πεντάγωνο να πληρώσει εκείνο τον λογαριασμό. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκρίσιμο σύστημα με τόσο ευρεία εφαρμογή. «Ο λογαριασμός είναι πιθανό να ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κατά το επόμενο έτος», πρόσθεσε, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Επιπλέον, περιέγραψε το θέμα ως ένα σενάριο στο οποίο ο Μασκ «φέρνει την ελπίδα πάνω από τα κεφάλια εκατομμυρίων ανθρώπων και στη συνέχεια φορτώνει στο Υπουργείο Άμυνας το λογαριασμό για ένα σύστημα που κανείς δεν ζήτησε, αλλά από το οποίο εξαρτώνται τώρα τόσοι πολλοί». «Αυτός είναι ο Έλον και έτσι θα συνεχίσει να είναι», πρόσθεσε, χωρίς να αποκλείσει έτσι το ενδεχόμενο να συνεχίσει το Πεντάγωνο να συντηρεί τη λειτουργγία του Starlink στην Ουκρανία.

«Το υπουργείο συνεχίζει να συνεργάζεται με τη βιομηχανία για να διερευνήσει λύσεις για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς αποκρούουν τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τα μέσα για το ίδιο θέμα. «Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε αυτή τη στιγμή».

Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν τη συμβολή του Μασκ

Στο Κίεβο, παρά το γεγονός πως οι κυβερνώντες κατακεραύνωσαν τον Μασκ για τη «δημοσκόπηση» που ανέβασε στο Twitter σχετικά με τη ρωσική εισβολή, ωστόσο δεν έπαψαν να αναγνωρίζουν τη συμβολή του στις προσπάθειες των Ουκρανών στρατιωτών στο μέτωπο.

Ο Μιχάιλο Φεντόροβ, υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, δήλωσε ότι ο Μασκ είναι «μεταξύ των κορυφαίων ιδιωτών δωρητών παγκοσμίως» που υποστηρίζουν τη χώρα. «Το Starlink είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο της κρίσιμης υποδομής μας», έγραψε στο Twitter.

Και ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε ότι «είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Μασκ μας βοήθησε να επιβιώσουμε στις πιο κρίσιμες στιγμές του πολέμου. Οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα στις δικές τους στρατηγικές». Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία «θα βρει μια λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί το Starlink. Αναμένουμε ότι η εταιρεία θα παρέχει σταθερή σύνδεση μέχρι το τέλος των διαπραγματεύσεων».


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: Τα μηνύματα της μητέρας με τον 53χρονο - «Θα σε θάψω ανώμαλε, θα σε εξαφανίσω»

Ομόνοια: Δίωξη στους δύο αστυνομικούς για τον βιασμό 19χρονης

Αποκάλυψη Λίνεκερ: «Ξέρω δύο γκέι ποδοσφαιριστές της Premier League, θα ήταν καλό να το πουν εν όψει Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης