Πόλεμος στην Ουκρανία - Πολωνία: Ελέγχουν καταφύγια, ξεκινούν απογραφές μετά τις νέες επιθέσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πολωνία: Ελέγχουν καταφύγια, ξεκινούν απογραφές μετά τις νέες επιθέσεις

Προετοιμάζονται για το χειρότερο δυνατό σενάριο της σύρραξης - «Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλειά μας» καθησυχάζουν τους πολίτες

katafygio32
Οι πολωνικές πυροσβεστικές υπηρεσίες ελέγχουν την κατάσταση των καταφυγίων σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί βομβαρδισμούς και καταρτίζουν έναν κατάλογο απογραφής, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ενώ η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει διαβεβαιώσει τους πολίτες της ότι η συμμετοχή της στη Συμμαχία εγγυάται την ασφάλειά τους από ρωσική επίθεση, τα γεγονότα στη γειτονική Ουκρανία έχουν φέρει στο επίκεντρο την ανάγκη η χώρα να προετοιμαστεί για την πιθανότητα μιας πυραυλικής επίθεσης.

«Έχουμε 62.000 τέτοιες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μάτσεϊ Βοβσίκ στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat News. «Οι πυροσβέστες ελέγχουν την κατάσταση των εγκαταστάσεων αυτών, αν είναι εξοπλισμένες και κατάλληλες για χρήση. Αν όχι, θα λάβουμε μέτρα για την προσαρμογή τους». Ο Βοβσίκ είπε ότι η Πολωνία δεν απειλείται, αλλά προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο.

«Πρόκειται για δραστηριότητες ρουτίνας», είπε. «Αυτή η ενέργεια σχεδιάστηκε πριν από καιρό». Η διαδικασία ελέγχου στα καταφύγια θα διαρκέσει δύο μήνες.

Υπό τη σκιά βομβαρδισμών το Κίεβο - Ήχησαν σειρήνες


Σε μια νέα φάση περνά ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να κλιμακώνει τις αεροπορικές επιθέσεις και τις σειρήνες να ηχούν ξανά στο Κίεβο. Οι πολίτες της ουκρανικής πρωτεύουσας καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το κτίριο, όπου στεγάζεται το Γερμανικό προξενείο στο Κίεβο επλήγη από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στη διάρκεια των επιθέσεων, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Το κτίριο του γερμανικού προξενείου στο Κίεβο δεν χρησιμοποιείτο από την έναρξη του πολέμου, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
presveia-5

«Πετύχαμε μαζικά πλήγματα σε ουκρανικές υποδομές - Ο στόχος επετεύχθη» λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Λεπτομέρειες για τα χτυπήματα στα ουκρανικά εδάφη έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μαζικά πλήγματα με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας κατά της Ουκρανίας.

«Σήμερα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επέφεραν μαζικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας σε αντικείμενα στρατιωτικής διοίκησης και ελέγχου, επικοινωνιών και ενεργειακών συστημάτων της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Ο σκοπός του πλήγματος επιτεύχθηκε. Όλα τα καθορισμένα αντικείμενα επλήγησαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Πολωνία συστήνει στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Λευκορωσία

Οι Πολωνοί πολίτες που βρίσκονται στη Λευκορωσία θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Βαρσοβία, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών γίνονται ολοένα και πιο τεταμένες εν μέρει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Συνιστούμε στους Πολωνούς πολίτες που μένουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας να εγκαταλείψουν το έδαφός της με τα διαθέσιμα εμπορικά και ιδιωτικά μέσα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε ταξιδιωτική της οδηγία που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις σε Κίεβο και άλλες 4 πόλεις - Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν

Αποκάλυψη-βόμβα από τον Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας

Μύκονος: Η μάχη Nammos με Principote για το Sea Satin και το Caprice 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης