Γερμανία: Άρρωστοι με υπερκόπωση οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομίας - «Δεν αντέχουν άλλο!»

Γερμανία: Άρρωστοι με υπερκόπωση οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομίας - «Δεν αντέχουν άλλο!»

Εξάντληση, burn-out και εμβοές εμφανίζουν οι εργαζόμενοι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας - «Οι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να φάνε και να κοιμηθούν» είπε ο Χάμπεκ

burn_out_1
Αντιμέτωποι με το σύνδρομο burn-out είναι οι εργαζόμενοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, που ζήτησε κατανόηση για τις καθυστερήσεις, οι οποίες δεν οφείλονται σε έλλειψη εργασίας, αλλά στην ύπαρξη φυσικών ορίων.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι, λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας, υποφέρουν από εξάντληση, σύνδρομο burn-out και εμβοές.

«Οι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να φάνε και να κοιμηθούν. Δεν είναι ανοησίες αυτό. Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν. Έχουν burn-out, παθαίνουν εμβοές. Δεν αντέχουν άλλο!», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας. Όπως εξήγησε, οι ίδιοι άνθρωποι γράφουν τους νόμους, καθώς έτσι είναι η δομή του υπουργείου.

«Το τμήμα Τουρισμού δεν μπορεί να σχεδιάσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι σαν να λέμε στον καλλιτέχνη που έφτιαξε αυτά τα γλυπτά (της αίθουσας του συνεδρίου), ότι μπορεί κάποια μέρα να γίνει και πρόεδρος της Ομοσπονδίας σας», είπε υπουργός που προέρχεται από το κόμμα των «Πρασίνων».

Ο Χάμπεκ ανέφερε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες το υπουργείο του παρήγαγε 20 νομοσχέδια και 28 διατάγματα. «Πρέπει να μετρήσω πόσα είχε το υπουργείο κατά την προηγούμενη νομοθετική περίοδο. Είμαι βέβαιος λιγότερα», σημείωσε.

«Υπάρχουν και φυσικά όρια»

Μιλώντας για τις καθυστερήσεις που καταλογίζουν στο υπουργείο του, ο Χάμπεκ ανέφερε ότι «δεν είναι επειδή οι άνθρωποι κοιμούνται, αλλά επειδή υπάρχουν και φυσικά όρια». Επιπλέον, δήλωσε, υπάρχουν ολοένα και πιο περίπλοκες διαδικασίες, ιδίως σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο. «Δεν ζητώ χειροκρότημα, αλλά δεν είναι ότι κάποιος γράφει ένα σχέδιο νόμου και αυτό ήταν», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ερωτώμενος σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας Στέφαν Γκάμπριελ Χάουφε δήλωσε ότι ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομίας και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επιπλέον τμήματος Ενέργειας, Ασφάλειας και Σταθεροποίησης της Οικονομίας, το οποίο έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του υπουργείου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στο ζήτημα της οικονομίας, ο Χάμπεκ ανέφερε ότι η Γερμανία θα έχει απώλειες σχεδόν 60 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022, λόγω των αυξήσεων στην αγορά ενέργειας. Το 2023, οι απώλειες μπορεί να φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια εξαιτίας της έλλειψης ρωσικής ενέργειας.

«Αυτά τα χρήματα λείπουν από παντού, από διάφορους τομείς», συμπλήρωσε ο υπουργός και εξήγησε ότι «η κρίση πυροδοτήθηκε από την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας οι οποίες είχαν προγραμματιστεί ως ασφαλείς».




Ειδήσεις σήμερα:

Κουκουλοφόρος χτύπησε με μαχαίρι δικηγόρο έξω από τα δικαστήρια Χανίων


Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σκάβει διακριτικά τον... λάκκο στον Πούτιν;


Αθώος δήλωσε ο Φουρθιώτης για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του, μίλησε για «σενάριο» των αστυνομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης