Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - Χονγκ Κονγκ: Συνελήφθη άνδρας που έπαιζε με φυσαρμόνικα τον βρετανικό ύμνο

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - Χονγκ Κονγκ: Συνελήφθη άνδρας που έπαιζε με φυσαρμόνικα τον βρετανικό ύμνο

Ο άνδρας έπαιξε και το «Glory to Hong Kong», ένα τραγούδι που ήταν δημοφιλές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια

vasilissa
Ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ που έπαιζε με φυσαρμόνικα τον βρετανικό ύμνο για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το βρετανικό προξενείο κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ συνελήφθη, ανέφεραν σήμερα η αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο το βράδυ της Δευτέρας, παρακολουθώντας την τελετή μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ανάβοντας κεριά και εναποθέτοντας λουλούδια.

Ο άνδρας άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ερμηνεύοντας τον βρετανικό ύμνο και το «Glory to Hong Kong», ένα τραγούδι που ήταν δημοφιλές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια.

Σήμερα, η αστυνομία είπε ότι ένας 43χρονος συνελήφθη έξω από το προξενείο για «ενέργειες στάσης». Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτός ήταν ο άνδρας με τη φυσαρμόνικα.

Ένας διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής από το Χονγκ Κονγκ, ο Λο Καρ-Γινγκ, 75 ετών, χρειάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη την Πέμπτη, αφού επαίνεσε την Ελισάβετ.

Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ σχημάτισαν ουρές έξω από το βρετανικό προξενείο την περασμένη εβδομάδα για να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων για τη βασίλισσα, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από 70 χρόνια διακυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX μετά την προαναγγελία Ντονμέζ για έρευνες από το Oruc Reis βόρεια της Κύπρου

Στο Δρομοκαΐτειο θα νοσηλευτεί ο Πάνος Αργιανίδης μετά το θρίλερ στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο αστυνομικού - «Καρφώθηκε» σε ΙΧ και εκσφενδονίστηκε στα 10 μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης