Απρόσμενη εμφάνιση του Ζελένσκι στο Φεστιβάλ Βενετίας: «Μην ξεχνάτε τον πόλεμο»

Απρόσμενη εμφάνιση του Ζελένσκι στο Φεστιβάλ Βενετίας: «Μην ξεχνάτε τον πόλεμο»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι παρενέβη μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ζητώντας την στήριξη της Ουκρανίας από τον κόσμο του κινηματογράφου

26124440
Το κόκκινο χαλί στρώθηκε, τα φλας των φωτορεπόρτερ άστραψαν: η 79η Μόστρα της Βενετίας, το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, ξεκίνησε απόψε, με επίσημη προσκεκλημένη την Κατρίν Ντενέβ και με την απρόσμενη εμφάνιση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η 78χρονη Γαλλίδα ηθοποιός τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της. Εμφανώς συγκινημένη, η Ντενέβ, που φορούσε μια κατακόκκινη τουαλέτα, ευχαρίστησε το κοινό, αφού προηγουμένως της έπλεξε το εγκώμιο ο Γάλλος δημιουργός Αρνό Ντεπλεσέν.

Η συνέχεια αποτέλεσε έκπληξη: στη σκηνή, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ηθοποιός και ο ίδιος, για να καλέσει τους συναδέλφους του και τον κόσμο του κινηματογράφου γενικότερα «να μην ξεχνούν» τον πόλεμο στη χώρα του ο οποίος «δεν διαρκεί 120 λεπτά αλλά 189 ημέρες».

26124449


Στο τέλος της ομιλίας του στην οθόνη, σε μαύρο φόντο, εμφανίστηκε ένας μακάβριος κατάλογος: τα ονόματα όλων των παιδιών και εφήβων, μέχρι 18 ετών, που σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα στον πόλεμο.

26125566



Ειδήσεις σήμερα:

Νέο stop στις παραδόσεις φυσικού αερίου από Ρωσία σε Γερμανία μέσω του Nord Stream

Οικονόμου: Τη νέα σχολική χρονιά το ολοήμερο επεκτείνεται από τις 4:00 μμ στις 05:30 μμ 

Vegan μητέρα καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο του 18 μηνών γιου της από ασιτία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης