Ο... αλκοολικός πάστορας της «Γενναίας Εκκλησίας» με τη σύζυγο και τις τρεις ερωμένες!

Ο... αλκοολικός πάστορας της «Γενναίας Εκκλησίας» με τη σύζυγο και τις τρεις ερωμένες!

Ο 46χρονος Ντέιβιντ Στόκερ απολύθηκε από την Brave Church επειδή κρίθηκε ένοχος για «βαρύ σεξουαλικό παράπτωμα και ανήθικες πράξεις» - Οι καταγγελίες εις βάρος του

pastoras_stalker_mk
Ένας πάστορας μιας Χριστιανικής εκκλησίας του Μαϊάμι αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από τη θέση του επειδή φέρεται να είχε σχέσεις με τρεις γυναίκες από την εκκλησία του ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος, σύμφωνα με την DailyMail.

Ο Ντέιβιντ Στόκερ, 46 ετών, απολύθηκε από την Brave Church (μτφ. Γενναία Εκκλησία) στην περιοχή Westchester του Μαϊάμι τον Απρίλιο, αφού το εποπτικό όργανό της - το Εποπτικό Περιφερειακό Συμβούλιο των Εκκλησιών του Θεού της Χερσονήσου της Φλόριντα -τον έκρινε ένοχο για «βαρύ σεξουαλικό παράπτωμα και ανήθικες πράξεις».

Οι ισχυρισμοί αυτοί περιέχονται σε μια καταγγελία 307 σελίδων που κατατέθηκε από το Συμβούλιο που μήνυσε τον Στόκερ, όταν εκείνος αρνήθηκε να παραιτηθεί και συνέχισε να κηρύττει παρ΄όλον ότι είχε καθαιρεθεί για παραβίαση των κανονισμών της εκκλησίας.

pastoras_in__1_
pastoras_in__5_


Η εκδίκηση της «ερωμένης Νο1»

Η αρχή για να γίνει έρευνα σε βάρος του έως τότε άμεμπτου πάστορα έγινε μετά από καταγγελία της πρώτης – κατά χρονολογική σειρά- ερωμένης του όταν αντιλήφθηκε ότι εκείνος διατηρούσε παράλληλα ερωτική σχέση με άλλες δύο από τις πιστές, που πήγαιναν στην «Γενναία Εκκλησία».

Κλείσιμο
Τον κατήγγειλε τον Ιανουάριο στο Εποπτικό Συμβούλιο με ένα email, το οποίο περιείχε εκατοντάδες φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα που καταγράφουν τις πομπές του.

Η γυναίκα, της οποίας η ταυτότητα προστατεύεται από το Συμβούλιο, όταν ανακάλυψε ότι ο Στόκερ διατηρούσε σχέσεις με δύο ακόμη πιστές– και αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να είναι με μία αυτές, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο αποφάσισε να τον εκδικηθεί : Η καταγγέλουσα -μεσήλικη μητέρα- ισχυρίστηκε ότι αυτή και ο Στόκερ έκαναν σεξ στο πρώτο τους ραντεβού ως κομμάτι του «ρομαντικού ανεμοστρόβιλου», που τους συνεπήρε και αργότερα έκαναν τατουάζ ο ένας στον λαιμό του άλλου την ημέρα που γνωρίστηκαν. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο καθαιρεμένος πάστορας, η θέση του οποίου απαιτούσε την πλήρη αποχή από το αλκοόλ, ήταν συχνά μεθυσμένος, μερικές φορές μάλιστα ενώ βρισκόταν σε δημόσιους χώρους υψηλού προφίλ.

Η ιστορία μιας τοξικής σχέσης

Η «ερωμένη Νο 1» περιέγραψε μια αρρωστημένη τοξική σχέση ανάμεσα σε αυτήν και τον πάστορα, με πολύ σεξ, αλκοόλ, ερωμένες, ζήλεια εκ μέρους του και λεκτική κακοποίηση, την ίδια ώρα που, όπως χαρακτηριστικά λέει «έλιωσε στην αγκαλιά μου κλαίγοντας λέγοντας ότι με αγαπάει και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα…»

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συμβουλίου, που κατατέθηκε στις 24 Μαΐου, ο Στόκερ και η «ερωμένη» Νο 1 γνωρίσθηκαν μέσω Instagram τον Απρίλιο του 2019. Βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού στις 7 Απριλίου 2019 και ξεκίνησαν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Σύμφωνα με την «ερωμένη Νο 1, ο Στόκερ, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε χωρίσει από την πρώην- πλέον-σύζυγό του, αλλά ήταν ακόμα νόμιμα παντρεμένος μαζί της, ξεκίνησαν μια μυστική σχέση για το τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι δυο τους ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια . Για ένα από αυτά τα ταξίδια, η «ερωμένη Νο 1 ανέφερε ότι ο Στόκερ πλήρωσε το εισιτήριό της με χρήματα της Εκκλησίας. Αποκάλυψε επίσης ότι αυτή και ο Στόκερ, προκειμένου να κρατήσουν τη σχέση τους μυστική όσο ήταν ακόμη παντρεμένος έμεναν σε ξενοδοχεία στο Μαϊάμι και στο Φορτ Λόντερντεϊλ με χρήματα της Εκκλησίας...

pastoras_in__4_
pastoras_in__3_
pastoras_in__2_


Ενώ είχαν σχέση περίπου τέσσερις μήνες, η «ερωμένη Νο1» ανακάλυψε ότι ο Στόκερ έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή σε μια άλλη γυναίκα από το εκκλησίασμα («ερωμένη Νο2»). Ενώ ο Στόκερ αρνήθηκε ότι υπήρχε αισθηματική ή ερωτική σχέση η «ερωμένη Νο1» έμαθε πολλούς μήνες αργότερα (γύρω στον Νοέμβριο του 2021) ότι ο Στόκερ είχε, στην πραγματικότητα δεσμό με την «ερωμένη Νο2» καθ' όλη τη διάρκεια που είχε σχέση μαζί της — ενώ ήταν ακόμη νόμιμα παντρεμένος με την τότε σύζυγό του. Μέχρι σήμερα, η «ερωμένη Νο 2» παραμένει η κοπέλα του Στόκερ.

Εν τω μεταξύ, γύρω στον Ιούλιο του 2020, η «ερωμένη Νο1» επιβεβαίωσε ότι ο Στόκερ την απατούσε και με μια τρίτη γυναίκα («ερωμένη Νο 3»). Χώρισε με τον Στόκερ, αν και αργότερα οι δυο τους ξαναβρέθηκαν και είχαν πάλι σχέση για έναν ακόμη χρόνο.

Ο πάστορας είχε επίσης «προβλήματα με τη χρήση αλκοόλ, που τον έκαναν επιθετικό και συναισθηματικά ασταθή», σύμφωνα με τη δικογραφία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έναν μάρτυρα που είδε τον Στόκερ και την «ερωμένη Νο2» σε έναν αγώνα μπάσκετ του Μαϊάμι Χιτ στις 4 Νοεμβρίου 2021, οι δυο τους ήταν τόσο μεθυσμένοι που πήγαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα. Η αστυνομία επενέβη για να τους σταματήσει και ο Στόκερ άρχισε να ουρλιάζει και να επιτίθεται στους αστυνομικούς. Φωτογραφίες από το περιστατικό που περιλαμβάνονται στην δικογραφία μαρτυρούν την αλήθεια.

Μάγευε το εκκλησίασμα

Ο Στόκερ, ο οποίος εντάχθηκε στη Brave Church με την τότε σύζυγό του Χριστίνα το 2014, κήρυττε σε μια ζωντανή και γενικά νεανική εκκλησία, στην οποία εκκλησιάζονταν πολλές οικογένειες. ΄Ηταν γνωστός για την εντυπωσιακή φιγούρα του. Κάθε Κυριακή ανέβαινε στον άμβωνα με αυτοπεποίθηση, με το μικρόφωνο στο χέρι και γεμάτος συγκίνηση. Τα παθιασμένα λόγια του κάλυπταν τη ζωντανή μουσική υπόκρουση. Η γκαρνταρόμπα του ήταν ένας συνδυασμός ρούχων casual, κομψών και φανταχτερών- από σκούρο τζιν παντελόνι σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμο τοπ, μέχρι κομψό μαύρο κοστούμι αλλά και ένα γυαλιστερό κόκκινο δερμάτινο μπουφάν.

Όμως ο κόσμος του κατέρρευσε στις 15 Απριλίου όταν το Συμβούλιο, ένα παράρτημα του μεγαλύτερου δόγματος της Εκκλησίας της Πεντηκοστής στον κόσμο με 300 εκκλησίες στη Φλόριντα και στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, τον καθαίρεσε με επιστολή του μετά την έρευνα. Ωστόσο, ο Στόκερ , εξακολούθησε να κηρύττει στη μεγάλη λευκή εκκλησία, η οποία έχει τις λέξεις «Ανήκεις Εδώ» στη μία πλευρά με κεφαλαία γράμματα σε άσπρο σε μαύρο χρώμα. Δεν αποχώρησε από την εκκλησία παρά μόνον αφού το Συμβούλιο ξεκίνησε τη νόμιμη διαδικασία απομάκρυνσής του πέντε εβδομάδες αφότου του ενημέρωσε για την απόφασή του.

Δεν είναι σαφές τι θα κάνει τώρα ο Στόκερ καθώς η μήνυση εναντίον του παραμένει εκκρεμής. Πάντως εξακολουθεί να ζει σε μια κατοικία αξίας 850.000 δολαρίων στο Μαϊάμι, που σύμφωνα με το Κτηματολόγιο ανήκει στην Brave Church of Miami Inc, κάτι που ίσως σημαίνει ότι οι σχέσεις του …άτακτου πάστορα με την εκκλησία του – το μότο της οποίας είναι: «Είμαστε η εκκλησία που οδηγεί τους ανθρώπους στην αγάπη» - δεν έχουν εντελώς διαρραγεί…

Ειδήσεις σήμερα:

Με πρόστιμο 100 ευρώ το αναδρομικό πλαφόν 3% στις εμπορικές μισθώσεις ακίνητων!

Επιχείρηση διάσωσης 80 μεταναστών νότια της Ρόδου

Νέο θεσμικό πλάνο για την ΕΥΠ από Μητσοτάκη - Οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης