ΗΠΑ: Μόδα οι σεξουαλικοί εκβιασμοί κατά ανδρών CEO και διασημοτήτων - «Θα σου διαλύσω την εταιρεία» απειλούν

ΗΠΑ: Μόδα οι σεξουαλικοί εκβιασμοί κατά ανδρών CEO και διασημοτήτων - «Θα σου διαλύσω την εταιρεία» απειλούν

Πληθαίνουν τα θύματα «sextortion» από κυρίες που ζητούν υπέρογκα ποσά, για να μην ανοίξουν το στόμα τους - Συχνότερα «χτυπούν» σε Λος Άντζελες, Μανχάταν και Νέα Υόρκη

sextortion_scam
Στελέχη επιχειρήσεων, αστέρες του αθλητισμού και του Χόλιγουντ επισκέπτονται όλο και συχνότερα τον δικηγόρο τους για να αντιμετωπίσουν συνωμοσίες «εκβιασμών», πίσω από τις οποίες βρίσκονται νεαρές γυναίκες που τους είχαν ικανοποιήσει ερωτικά, αλλά τώρα τους απειλούν ζητώντας δεκάδες χιλιάδες δολάρια με αντάλλαγμα τη σιωπή τους.

Μεγαλοδικηγόροι στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες παραδέχτηκαν στο «Βusiness Insider» ότι η εξαιρετικά πλούσια πελατεία τους ζητά τις υπηρεσίες τους πιο τακτικά προκειμένου να μην αμαυρωθεί η φήμη τους αφού έπεσαν θύματα «sextortion» (σεξουαλικών εκβιασμών).

Οι σεξουαλικές συνευρέσεις CEO και διασημοτήτων με αιθέριες υπάρξεις ενέχουν κινδύνους, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε απειλές τύπου: «Πλήρωσε, αλλιώς θα καταστρέψω την καριέρα και τη φήμη σου», λένε χαρακτηριστικά δικηγόροι που έχουν αναλάβει σχετικές υποθέσεις.

«Οι πελάτες είναι τρομοκρατημένοι», λέει ένας από τους δικηγόρους, που αμείβεται αδρά για να προστατεύσει τον πελάτη του.

Σε μία από τις περιπτώσεις, ένας νεαρός διευθύνων σύμβουλος από το Μανχάταν έλαβε το ακόλουθο απειλητικό μήνυμα στο τηλέφωνό του:  «Θα διαλύσω όχι μόνο εσένα αλλά και την επιχείρησή σου», έγραφε στο μήνυμα μία γυναίκα που είχε γνωρίσει στην ιστοσελίδα γνωριμιών «Seeking Arrangements».

Τότε του είχε πει ότι ήταν ενήλικη, τώρα όμως ισχυρίζεται το αντίθετο.

«Υπήρξε σημαντική αύξηση τα τελευταία 20 χρόνια τέτοιων υποθέσεων, αλλά τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια, η κατάσταση με τους σεξουαλικούς εκβιασμούς έναντι αδράς αμοιβής φαίνεται να έχει εκτραχυνθεί», υποστηρίζει η Μπλερ Μπερκ της εταιρείας «Tarlow & Berk«», δικηγόρος διασημοτήτων από το Λος Άντζελες.

«Οι κυρίες απειλούν ότι θα απευθυνθούν στην αστυνομία, αλλά έχουν επιλέξει να μην το κάνουν. Στο θύμα λένε "θα καταθέσω στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα, εκτός αν καθίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεω"ν», αναφέρει ο Τζον Β. Χάρις, δικηγόρος της εταιρείας «Frankfurt Kurnit Klein & Selz» μιλώντας για τον τυπικό εκβιασμό διασημοτήτων του Λος Άντζελες.

Ο διευθύνων σύμβουλος από το Μανχάταν, που δεν κατονομάζεται, είχε ήδη χάσει περίπου 40.000 δολάρια σε χρήματα και δώρα, αρχικά οικειοθελώς και στη συνέχεια, μετά τον χωρισμό του με τη νεαρή κυρία, ως «απάντηση» στις απειλές της.

Τώρα η κοπέλα ήθελε κι άλλα χρήματα, αλλιώς θα δημοσίευε τα  sms σεξουαλικού περιεχομένου στους λογαριασμούς του στα social media και θα τον κατηγορούσε για βιασμό ανηλίκου. Και μάλιστα ο ίδιος δεν γνώριζε το το πραγματικό της όνομα.

Κλείσιμο
«Αν δεν μπορείς να μου βρεις χρήματα, θα διαλύσω την εταιρεία σου» έλεγε ένα από τα μηνύματα που έστειλε στον τρομοκρατημένο διευθύνοντα σύμβουλο, σύμφωνα με τα αρχεία που επικαλείται το «Insider».

«Οι πελάτες είναι σχεδόν αποκλειστικά άνδρες, με έδρα κυρίως το Λος Αντζελες και τη Νέα Υόρκη.

«Πρόκειται για υποθέσεις στις οποίες στέλνω τον ερευνητή μου και η κατηγορία δεν είναι πραγματική, πρόκειται για εκβιασμό, συνήθως για επταψήφιο ποσό», λέει η δικηγόρος, κ. Σόουν Χάλει, η οποία θεωρεί μεγάλη νίκη όταν μπορεί να διαπραγματευτεί έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό σε χαμηλά πενταψήφια ποσά.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη μάνα του, επειδή του ζήτησε νερό!

Στο κινητό από σήμερα δίπλωμα και ταυτότητα - Δείτε πώς θα είναι


Lufthansa - Γερμανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι, περίπου 1000 ακυρώσεις πτήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης