Ρωσία: Καταργεί όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

Ρωσία: Καταργεί όλους τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

Η δυναμική του ιού συνάδει με τις τάσεις που παρατηρούνται διεθνώς και το 93% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν ήπια ή ασυμπτωματικά, λένε από το Κρεμλίνο

kremlino
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει όλους τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, επικαλούμενη τη σταθερή μείωση των θανάτων λόγω του κορονοϊού.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε την εκ νέου εφαρμογή περιοριστικών μέτρων εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. Η ρυθμιστική αρχή για τα δικαιώματα των καταναλωτών Rospotrebnadzor ανέφερε ότι «αναστέλλονται οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί», συμπεριλαμβανομένου του μέτρου που αφορά τη μάσκα.

Ανέφερε ότι η δυναμική του ιού συνάδει με τις τάσεις που παρατηρούνται διεθνώς και το 93% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν ήπια ή ασυμπτωματικά.

Από την αρχή της πανδημίας στη Ρωσία τον Απρίλιο του 2020, πάνω από 800.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, με τη χώρα να καταγράφει πάνω από 18 εκατ. μολύνσεις.

Η Ρωσία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε το εμβόλιό της Sputnik V όταν ξέσπασε η πανδημία αλλά η εμβολιαστική εκστρατεία κινήθηκε με βραδείς ρυθμούς, με πολλούς Ρώσους να δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις αρχές και φοβούνται τα νέα ιατρικά προϊόντα. Περίπου το 52% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλίας Νικολακόπουλος: Πάνδημη θλίψη για το δημοσκόπο της Μεταπολίτευσης

Απεργίες και κορωνοϊός προκαλούν... έμφραγμα στα αεροδρόμια: Σε απόγνωση χιλιάδες ταξιδιώτες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κορωνοϊός: Ποιοι και γιατί χρειάζονται τη δεύτερη αναμνηστική δόση - Το σκεπτικό της Επιτροπής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης