Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Χωρίς ρωσική αντιπροσωπεία και υπό τη σκιά του πολέμου το Νταβός

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Χωρίς ρωσική αντιπροσωπεία και υπό τη σκιά του πολέμου το Νταβός

Ομάδα εκατομμυριούχων συμμετέχει στις διαδηλώσεις που διεξάγονται στο περιθώριο του Νταβός καλώντας τις κυβερνήσεις να τους φορολογήσουν «τώρα» - O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα στείλει το μήνυμά του μέσω βιντεοκλήσης

davos998
Υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ξεκινάει στο Νταβός της Ελβετίας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

Ο πόλεμος του Πούτιν και οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την παγκόσμια οικονομική και επιχειρηματική οικονομική ανάπτυξη, οι ενεργειακές προκλήσεις, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, η τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή θα είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα των προσκεκλημένων.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα στείλει το δικό του μήνυμα, μέσω βιντεοκλήσης στο φόρουμ.

«Φέτος το Νταβός θα είναι διαφορετικό, όχι λόγω της έλλειψης χιονιού (για πρώτη φορά διεξάγεται άνοιξη) αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης παγκόσμιας συνεργασίας για την επίλυση αυτών των πιεστικών προκλήσεων», δήλωσε ο Μπόργκε Μπρέντε, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών.

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid- 19, στο φετινό Νταβός αναμένεται να παρευρεθούν λιγότερα άτομα, περίπου 2.500, από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιειν και ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς είναι μεταξύ των πολιτικών ηγετών που πρόκειται να παραστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, φέτος δεν θα υπάρχει η παρουσία επιχειρηματιών και πολιτικών από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει το CNN, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δεν προσκάλεσε κανέναν κυβερνητικό αξιωματούχο ή επιχειρηματία από τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, μία ομάδα εκατομμυριούχων συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που διεξάγονται στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός καλώντας τις κυβερνήσεις να τους φορολογήσουν «τώρα».

Οι διαδηλωτές, που αυτοαποκαλούνται «πατριώτες εκατομμυριούχοι», ζητούν αύξηση των φόρων στους πλούσιους για να αντιμετωπιστεί το «σκάνδαλο του κόστους ζωής που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές χώρες του κόσμου».

Κλείσιμο
Το «κίνημα» ξεκίνησε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian» .

Στους «πατριώτες εκατομμυριούχους» συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παραγωγός ταινιών και κληρονόμος Αμπιγκέιλ Ντίσνει και η Αυστριακή κληρονόμος της χημικής βιομηχανίας BASF, Μαρλέν Ένγκελχομ.

Ειδήσεις σήμερα

Θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Έθαψε τον «μέντορά του» εν μέσω της έξαρσης κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα

Εκλεψαν κεταμίνες, ηρεμιστικά και αναισθητικά από 4 κτηνιατρεία του Βόλου

Γιώργος Καραμίχος για τον ρόλο του στο «Καφέ της Χαράς»: «Με έχουν φτύσει στον δρόμο, έχω φάει πολύ βρισίδι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης