Βερολίνο: Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε πολυκατοικία όπου διαμένουν Ρώσοι δημοσιογράφοι

Βερολίνο: Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε πολυκατοικία όπου διαμένουν Ρώσοι δημοσιογράφοι

Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς - Η ρωσική πρεσβεία υποστηρίζει ότι κάποιος πέταξε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εντός του συγκροτήματος από ένα παράθυρο και καταγγέλλει παρενόχληση των ρωσικών ΜΜΕ στη Δύση

germania-astynomia-ena
Ερευνητές και εισαγγελείς στο Βερολίνο εξετάζουν σήμερα έναν μηχανισμό που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε σε ένα κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται προσωπικό ενός ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων στη συνοικία Στίγκλιτς της γερμανικής πρωτεύουσας, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε χθες και οι ερευνητές εξετάζουν τώρα πόσο επικίνδυνος ήταν και ποιον στόχευε, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και προσθέτοντας πως θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό αργότερα σήμερα.

EXPLOSION AT BERLIN RESIDENCE OF RUSSIAN RIA NOVOSTI JOURNALISTS


Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο έκανε γνωστό πως ένα μπουκάλι πετάχτηκε από ένα παράθυρο εντός του συγκροτήματος διαμερισμάτων χθες το βράδυ και ότι ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στην έρευνα που ακολούθησε, τον οποίο εντόπισαν Γερμανοί πυροτεχνουργοί και στη συνέχεια εξουδετέρωσαν.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε πως δημοσιογράφοι του διέμεναν στην πολυκατοικία.

Κλείσιμο
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σήμερα οι αρχές στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τους Ρώσους δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

«Θεωρούμε αυτό ως μια άμεση συνέπεια της παρενόχλησης των ρωσικών ΜΜΕ και των εργαζόμενών τους στη Δύση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Russian Reporters' Homes Attacked in Berlin, Germany


«Η πολιτικοποιημένη απόφαση να αποσυνδεθούν τα ρωσικά ΜΜΕ από τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό "αέρα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο προάγγελος του φυσικού εκφοβισμού τους, ακριβώς μέχρι την εξόντωσή τους».

Σε βίντεο που μετέδωσε χθες το RIA διακρίνεται ένας δρόμος που έχει αποκλείσει η αστυνομία και ένας άνθρωπος με ειδική προστατευτική στολή, που σύμφωνα με το πρακτορείο ήταν ένας από τους πυροτεχνουργούς, που εργάζονταν για την εξουδετέρωση της βόμβας.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεράπων ιατρός Μαλένας: «Δύο ώρες πριν πεθάνει το παιδί έπαιζε και περπατούσε, δεν μπορεί να είχε ηπατική ανεπάρκεια»

To αεροπλάνο του Πούτιν για τη «συντέλεια του κόσμου» και ο συμβολισμός του στην παρέλαση της 9ης Μαΐου

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης