Η Βρετανία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική

Η Βρετανία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική

Τη μόνιμη παρουσία ομάδας κρούσης πεζοναυτών στη Σκανδιναβία ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας – Η δύναμη θα εναλλάσσεται μεταξύ Νορβηγίας, Σουηδίας, Φινλανδίας

nato_british
Την αύξηση της στρατιωτικής της παρουσίας στην Αρκτική σχεδιάζει η Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, εν μέσω έντονης ανησυχίας του ΝΑΤΟ και των δυτικών χωρών για τη συμπεριφορά της Ρωσίας, μετά και την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Βρετανία δεσμεύεται στρατιωτικά «για βαθύτερη ολοκλήρωση, διαλειτουργικότητα με χώρες όπως η Νορβηγία» για να προστατεύσει τις θάλασσες του Βόρειου Ατλαντικού, είπε ο Ουάλας σε συνέντευξη Τύπου στο Μπαρντουφός, στη βόρεια Νορβηγία.

Ο Ουάλας ανέφερε: «Θα έχουμε πρακτικά, μόνιμα, μια... ομάδα κρούσης πεζοναυτών με μόνιμη παρουσία... ενεργή στη Σκανδιναβία». Η δύναμη, συμπλήρωσε, πιθανότατα θα εναλλάσσεται μεταξύ Νορβηγίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και αλλού στην περιοχή.


Συνεχίζεται η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Cold Response 2022»

Ο Ουάλας μιλούσε κατά την επίσκεψή του στη μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ «Cold Response 2022», που μετέχουν 30.000 στρατιώτες. Η φετινή διεξαγωγή των ασκήσεων, που γίνονται κάθε δύο χρόνια, αποκτούν πρόσθετη σημασία, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κι ενώ η Νορβηγία έχει κοινά σύνορα με τη Ρωσία στην Αρκτική.

«Η στρατηγική μας για την Αρκτική μας δεσμεύει σε περισσότερη εκπαίδευση και συνεργασία», είπε ο Βρετανός υπουργός.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στην περιοχή. Η φιλοδοξία μας είναι τολμηρή και θα φροντίσουμε να είμαστε εκεί για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση εάν μας ζητηθεί», πρόσθεσε.

Ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Όντ Ρόγκερ Ένοκσεν χαιρέτισε τη δέσμευση. «Θέλουμε περισσότερη συμμαχική δραστηριότητα στον βορρά», είπε ο Ένοκσεν.

Κλείσιμο


Ενώ οι εντάσεις στην περιοχή της Αρκτικής παραμένουν, το Όσλο ανησυχεί ότι μια σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας μπορεί να επεκταθεί στην Αρκτική, όπου και οι δύο πλευρές έχουν αυξήσει τη στρατιωτική τους παρουσία τα τελευταία χρόνια.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 28.933 τα νέα κρούσματα, 49 θάνατοι, 351 οι διασωληνωμένοι


Eγκληματική ενέργεια 100%, λέει ο Κατερινόπουλος για τα παιδιά στην Πάτρα - Τι του είπε αστυνομικός της Scotland Yard


Επιστρέφουν στη Μόσχα οι Ρώσοι, μέσω βίντεο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης