Δραματική έκκληση Ζελένσκι στις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

Δραματική έκκληση Ζελένσκι στις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητάει από τους Ρώσους να καταθέσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, κάνοντας λόγο για 12.000 νεκρούς στρατιώτες του εχθρού, χιλιάδες τραυματίες και αιχμάλωτους που οδήγησαν την κυβέρνηση να δημιουργήσει ειδική δομή κράτησής τους – Συγκρίνει τους Ρώσους με τον ISIS και ζητάει την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης

ζελενσκυ111
Νέο μήνυμα στο οποίο αυτή τη φορά απευθύνεται στης μητέρες των Ρώσων στρατιωτών που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλεί τις Ρωσίδες μητέρες να μην αφήσουν τους γιους τους να πάνε στον πόλεμο, ακόμη κι αν η στρατιωτική ηγεσία το αποκαλεί άσκηση. Παράλληλα δηλώνει ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες αιχμάλωτοι στη χώρα του που είχε δημιουργηθεί ειδική δομή για την κράτησή τους.

«Θέλω να πω για άλλη μια φορά σε όλες τις Ρωσίδες μητέρες. Ειδικά - μητέρες στρατευσίμων. Μην στέλνετε τα παιδιά σας να πολεμήσουν σε ξένη χώρα. Μην πιστεύετε τις υποσχέσεις ότι θα σταλούν απλώς κάπου για άσκηση ή κάπου σε μη μάχιμες συνθήκες.

Ελέγξτε πού είναι ο γιος σας. Και αν έχετε την παραμικρή υποψία ότι ο γιος σας μπορεί να σταλεί να πολεμήσει εναντίον της Ουκρανίας, ενεργήστε αμέσως», αναφέρει ο Ζελέσνκι και προειδοποιεί ότι τίποτα καλό δεν θα συμβεί στους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Μην δώσετε τον γιο σας σε θάνατο ή αιχμαλωσία. Η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ αυτόν τον τρομερό πόλεμο. Και δεν θέλει. Αλλά θα υπερασπιστεί τα εδάφη της όσο χρειαστεί».

«Сьогодні кожен здобуває Україні славу на своєму місці. Показує світу, хто такі українці і яку ми маємо силу. Стоїмо!...

Posted by Офіс Президента України on Friday, March 11, 2022


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο μετά από χιλιάδες «αιχμάλωτους κατακτητές» από τον ρωσικό στρατό, οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό αρχηγείο συντονισμού.

«Ο αριθμός των σκοτωμένων Ρώσων στρατιωτικών στο έδαφος της Ουκρανίας ξεπερνά ήδη τους 12.000 ανθρώπους. 12 χιλιάδες! Ο αριθμός των τραυματιών κατακτητών είναι πολλαπλάσιος. Δεν καλέσαμε κανέναν από αυτούς εδώ. Και επαναλαμβάνουμε σε κάθε έναν από τους κατακτητές: μπορείτε ακόμα να ξεφύγετε ανά πάσα στιγμή. Απλώς καταθέστε τα όπλα σας και πηγαίνετε από τη γη μας στο σπίτι σας. Ο αριθμός των αιχμαλωτισμένων κατακτητών έχει ήδη φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορεί να αφεθεί αυτό το θέμα στις δομές που είχαμε πριν τον πόλεμο. Ως εκ τούτου, σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας δημιούργησε ένα Αρχηγείο Συντονισμού για τη Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου», είπε ο Ζελένσκι.

Και πρόσθεσε: «Χιλιάδες στρατιώτες του εχθρού που έχουν αιχμαλωτιστεί ή παραδοθεί λαμβάνουν από το κράτος μας τη μεταχείριση που απαιτείται από τις διεθνείς συμβάσεις. Είναι όμως τόσοι πολλοί που χρειαζόμαστε μια ειδική δομή που θα ασχολείται με όλα τα σχετικά θέματα».

Στην έκκλησή του, ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης από τον Ρώσο στρατό να απελευθερώσει τον αιχμάλωτο δήμαρχο της Μελιτόπολης, στην περιφέρεια Ζαπορίζια, Ιβάν Φεντόροφ. «Έχουμε περάσει σε ένα νέο στάδιο τρόμου, όταν προσπαθούν να εξοντώσουν σωματικά εκπροσώπους της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, πραγματικούς εκπροσώπους του λαού. Οι ενέργειες των Ρώσων επιτιθέμενων θα εξισωθούν με τις ενέργειες των τρομοκρατών του ISIS … Η Ουκρανία απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης και την εγγύηση της πλήρους ασφάλειας σε όλους τους αρχηγούς των κοινοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε επίσης ότι στις 11 Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα διέκοψαν το έργο των περισσότερων ανθρωπιστικών διαδρόμων. 7.144 άνθρωποι διασώθηκαν. "Η Μαριούπολη παραμένει αποκλεισμένος εχθρός. Τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν αφήσει τη βοήθειά μας στην πόλη, συνεχίζουν να βασανίζουν τους κατοίκους της Μαριούπολης. Αύριο θα προσπαθήσουμε να στείλουμε ξανά τρόφιμα, νερό και φάρμακα", είπε ο Ζελένσκι.

«Σήμερα, οι Ουκρανοί δείχνουν στον κόσμο ποιοι είναι και τι δύναμη έχουμε. Στεκόμαστε όρθιοι! Κρατιόμαστε! Ας κερδίσουμε!», αναφέρει  ο Ζελένσκι στο νέο του μήνυμα την 16η ημέρα του πολέμου στη χώρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ, από 2.000 έως 4.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την εισβολή στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πολύ λιγότερα στοιχεία. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση στοιχείων για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Сьогодні кожен здобуває Україні славу на своєму місці – Володимир Зеленський




Ειδήσεις σήμερα:

ΟΑΕΔ: Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή

Κλοπές Smart: Δείτε πώς δρα η σπείρα - Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης