Χάος στο αεροδρόμιο JFK: Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν από καθυστερήσεις και ακυρώσεις της JetBlue

Χάος στο αεροδρόμιο JFK: Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν από καθυστερήσεις και ακυρώσεις της JetBlue

Επιβάτες καταγγέλλουν ότι η εταιρεία αρνήθηκε να ακυρώσει πτήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, κρατώντας τους σε «ομηρεία» - Εξαγριωμένοι με την λάθος ενημέρωση από το προσωπικό της αεροπορικής

jfk_xaos
Χάος επικράτησε την Κυριακή το βράδυ στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καθώς εκατοντάδες επιβάτες πτήσεων της JetBlue αποκλείστηκαν για ώρες. Πολλοί μάλιστα επιβάτες υπέστησαν κρίσεις πανικού.

Μερικοί απ’ αυτούς καταγγέλλουν ότι έμειναν σε καθεστώς «ομηρίας» από την εταιρεία που αρνήθηκε να ακυρώσει πτήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις.

Κάποια στιγμή, περίπου 20 πτήσεις προσγείωσης καθηλώθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να φτάσουν σε μία πύλη. Σε έξι πτήσεις έγινε ανακατεύθυνση προς το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flight Aware.



Εξαγριωμένοι επιβάτες απευθύνθηκαν στην εταιρεία μέσω των social media, ζητώντας εξηγήσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ενημερώσεις ήταν αόριστες καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Μία επιβάτης, η Άννι Στολ έγραψε ότι η πτήση της για το Μπάφαλο ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί στις 8 το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο καθυστέρησε για πέντε ώρες πριν τελικά καταφέρει να επιβιβαστεί. Μετά από μία ώρα, οι επιβάτες τελικά αποβιβάστηκαν εκ νέου από το αεροπλάνο. Τελικώς ακυρώθηκε στις 7 π.μ. της Δευτέρας, κι αφού πέρασε όλη τη νύχτα στον τερματικό σταθμό.

jfk_xaos1


Οργή στο twitter


Κλείσιμο
«Έχω πειστεί ότι η JetBlue κράτησε τους επιβάτες ομήρους για να μην πληρώσει ξενοδοχείο» έγραψε στο twitter, κάνοντας λόγο για οικογένειες με παιδιά. Παράλληλα, κατήγγειλε έλλειψη οργάνωσης όπως και για αδυναμία εντοπισμού των αποσκευών.



Ένας άλλος επιβάτης έγραψε ότι κάποιοι αναγκάστηκαν να κάνουν την προσωπική τους ανάγκη στο κάθισμα, ενώ αμφισβήτησε την αιτιολογία της εταιρείας για τον καιρό.

jfk_xaos2


Μια άλλη επιβάτης έγραψε ότι μετά από πολύωρη καθυστέρηση υπήρχαν παιδιά που ούρλιαζαν και ένας επιβάτης που έπαθε κρίση πανικού. Άλλοι μιλούν για 12 ώρες παραμονής στο JFK χωρίς επικοινωνία και ότι η εταιρεία αρνήθηκε να ακυρώσει την πτήση, όπως και να παραδώσει τις αποσκευές. Επίσης, η πύλη δεν διέθετε περιοχές για τα κατοικίδια.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι έχει προκαλέσει τις καθυστερήσεις. Το JFK έκλεισε το Σάββατο όταν η καταιγίδα Κέναν έριξε πολύ χιόνι σε περιοχές της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα το 76% των πτήσεων να ακυρωθούν. Ένας αναλυτής πτήσεων δήλωσε ότι πάντα η JetBlue αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να ανακάμψει από προβλήματα που οφείλονται στον καιρό.

jfk_xaos3



Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία για το Νοσοκομείο Χανίων: Καρκινοπαθής με κορωνοϊό περίμενε 10 ώρες να αδειάσει κρεβάτι


«Θρίλερ» δίχως τέλος: Η Βέρνη στέλνει τις τοξικολογικές της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη - Πότε θα μάθουμε τα αποτελέσματα


Αγριογούρουνα εμφανίστηκαν μέρα-μεσημέρι στην Εκάλη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης