Τζόκιβιτς: «Γιατί βασανίζετε τον Νόβακ», λέει ο Βούτσιτς στην Αυστραλία

Τζόκιβιτς: «Γιατί βασανίζετε τον Νόβακ», λέει ο Βούτσιτς στην Αυστραλία

«Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας

novak_djokovic_australiaopen_art
Διαστάσεις διπλωματικού θρίλερ παίρνει το ζήτημα της απέλασης του κορυφαίου Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram επέκρινε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να ακυρώσει την βίζα του Τζόκοβιτς. «Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε;» διερωτήθηκε ο Βούτσιτς απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.


Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι - όπως είπε - η εκτελεστική εξουσία στην Αυστραλία δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. «Συχνά μας κάνουν μαθήματα για το κράτος δικαίου. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν ένας υπουργός στη Σερβία ακύρωνε αποφάσεις δικαστών, δηλαδή έγκυρων δικαστικών οργάνων» ανέφερε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε: «Μας έδειξαν πώς εννοούν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη αλλά κυρίως πώς είναι μια ασήμαντη δικαιοσύνη, επειδή όλη η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Ο Βούτσιτς επισήμανε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να στηρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και να αγωνίζεται για το δίκιο του. «Η Σερβία είναι στο πλευρό του Νόβακ και θα μπορέσει να σας απαντήσει κατάλληλα, συμπεριφερόμενη όμως πολύ καλύτερα απ ότι εσείς απέναντι στο Τζόκοβιτς» διεμήνυσε ο Βούτσιτς.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Σερβίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για την υπόθεση Τζόκοβιτς λέγοντας: «Ζήτω η Σερβία! Νόβακ είμαστε μαζί σου!». Ο Σέρβος τενίστας μετά την ακρόαση με τον δικαστή Άντονι Κέλι, θα κρατείται και πάλι από αύριο το πρωί, αλλά πρώτα θα πρέπει να δώσει τη συνέντευξη στην οποία κλήθηκε με τους αξιωματούχους του υπουργείου Μετανάστευσης στις 8 και θα συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν υπό την επίβλεψη ανδρών της Συνοριακής Αρχής της Αυστραλίας, που θα τον συνοδεύσουν αργότερα σε άγνωστο μέρος για το κοινό και όχι στο ξενοδοχείο Park, όπου κρατήθηκε μετά την πρώτη ακύρωση της βίζας του.

Ο δικαστής Κέλι πρότεινε το μέρος κράτησης να μείνει μυστικό, ώστε να μην επαναληφθούν οι διαδηλώσεις του κοινού, τα επεισόδια και το μιντιακό παιχνίδι της πρώτης του κράτησης στο Park. Αρχικά οι συνήγοροι του Τζόκοβιτς διαφώνησαν, αλλά τελικά υποχώρησαν στην πρόταση του Κέλι.

O Τζόκοβιτς θα μπορέσει να πάει ξανά στα γραφεία των δικηγόρων του στις 9 το πρωί της Κυριακής, με τη συνοδεία πάντα των Αρχών. Από εκεί θα παρακολουθήσει τη νέα δίκη, που θα γίνει στο ανώτερο Oμοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας με διαφορετικό δικαστή και από την οποία θα βγει η τελική απόφαση για το αν θα μπορέσει τελικά να παραμείνει ή όχι στη χώρα.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς και συγκεκριμένα ο Νίκολας Γουντ ζήτησε να μην τεθεί υπό κράτηση ο Σέρβος μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης την Κυριακή , ωστόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφεν Λόιντ επέμεινε ότι ο Νο1 του κόσμου μετά την ακρόαση στο γραφείο της μεταναστευτικής Αρχής θα μπορεί να πάει στα γραφεία των δικηγόρων του για να ετοιμάσουν την έφεση, αλλά από εκεί και πέρα θα παραμείνει υπό κράτηση σε ξενοδοχείο.

Η πλευρά Τζόκοβιτς δεν ήθελε να οδηγηθεί η υπόθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αφού το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης. Ο χρόνος πιέζει τον Σέρβο ο οποίος έμαθε ότι εάν παίξει στο Australian Open, μοιάζει απίθανο, θα ξεκινήσει την Δευτέρα. 

Θυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει και ποινή απαγόρευσης εισόδου στην χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό θα είναι καταστροφικό για τον Νόβακ ο οποίος είναι ο «βασιλιάς» του Australian Open και δεν θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους αλλά και χρήμα. 

Νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ακύρωσε τη βίζα του Νόλε και αμέσως η νομική του ομάδα προσέφυγε στο δικαστήριο για να κυνηγήσει ανατροπή της υπόθεσης. 

Ειδήσεις σήμερα:

«Έπεσε το οξυγόνο και έφυγε σε λίγες ημέρες» λέει ο πατέρας του ανεμβολίαστου 14χρονου που πέθανε από κορωνοϊό

Μεταχειρισμένη, αλλά με μόλις 1.000 χλμ από Σέρβο έμπορο η μοιραία Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού

Ανάρτηση Παναγιωτόπουλου για τα Rafale: «Πάμε γερά, έρχονται τις επόμενες ημέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης