Κολομβία: Συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη βομβιστική ενέργεια στην Κούκουτα

Κολομβία: Συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη βομβιστική ενέργεια στην Κούκουτα

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο πυροτεχνουργοί της αστυνομίας, σκοτώθηκαν τη 14η Δεκεμβρίου όταν στο αεροδρόμιο της επαρχίας Νόρτε δε Σαντανδέρ εξερράγησαν δύο βόμβες - Στις εφόδους στη Μεδεγίν συνελήφθησαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας

Cucuta_Airport_1
Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι μέλη της συνέλαβαν πέντε πρόσωπα κατά τη διάρκεια εφόδων στη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και σε κοντινές περιοχές, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη βομβιστική ενέργεια νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο αεροδρόμιο στην πόλη Κούκουτα, στο βόρειο τμήμα της κολομβιανής επικράτειας.

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο πυροτεχνουργοί της αστυνομίας, σκοτώθηκαν τη 14η Δεκεμβρίου όταν στο αεροδρόμιο αυτής της πόλης της επαρχίας Νόρτε δε Σαντανδέρ εξερράγησαν δύο βόμβες.

Η επαρχία αυτή, που γειτνιάζει με τη Βενεζουέλα, έχει μετατραπεί στο νέο επίκεντρο της ατέλειωτης εμφύλιας ένοπλης σύρραξης στην Κολομβία. Οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με οργανώσεις ανταρτών και συμμορίες κακοποιών που επιδίδονται στη διακίνηση ναρκωτικών στην επαρχία, καθώς η παραγωγή φύλλων κόκας, της βάσης στην παραγωγή της κοκαΐνης, καταγράφει μεγάλη αύξηση εκεί.

Τον Ιούνιο, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο της Κολομβίας, τον Ιβάν Ντούκε χτυπήθηκε από σφαίρες στο ίδιο αεροδρόμιο. Νωρίτερα εκείνο τον μήνα, έκρηξη βόμβας σε στρατιωτική βάση στη Νόρτε δε Σαντανδέρ είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 44 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο στρατιωτικοί των ΗΠΑ που βρίσκονταν στη χώρα των Άνδεων σε ρόλο συμβούλων.

Στις εφόδους στη Μεδεγίν συνελήφθησαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας. Μετήχθησαν στην Κούκουτα νωρίς χθες το πρωί και τους απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες, ανάμεσά τους για τρομοκρατία και ανθρωποκτονία από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις.

Η έρευνα συνεχίζεται, πρόσθεσε η αστυνομία.


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν εναντίον υπόπτου και σκοτώνουν άθελά τους μια 14χρονη!

Θετικός στον κορωνοϊό ο Λαζόπουλος: «Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου μπορεί να έχουμε προλάβει να κολλήσουμε όλοι»


Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ «κατακεραυνώνει» τον ΛεΜπρον για την ανάρτησή του με την Covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης