Ρεκόρ κρουσμάτων με 179.807 μολύνσεις σε μία ημέρα στη Γαλλία

Ρεκόρ κρουσμάτων με 179.807 μολύνσεις σε μία ημέρα στη Γαλλία

Παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών σε νοσοκομεία παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί στα προηγούμενα κύματα -  Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.416 άνθρωποι

paris345
Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 ανακοίνωσε η Γαλλία, με 179.807 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο, μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη χώρα από τις αρχές της πανδημίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ, με 104.611 μολύνσεις, καταγράφηκε το Σάββατο.

Παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών σε νοσοκομεία παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί στα προηγούμενα κύματα. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.416 άνθρωποι (+83), ενώ στις αρχές Απριλίου του 2020 ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 7.000.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και διεύρυνση της τηλεργασίας για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Μειώνεται επίσης ο αριθμός των προσώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις ενώ απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στα μέσα μεταφοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Η αισχρή ανάρτηση του Παναγιωτόπουλου για το βίντεο που ανέβασε αλλά... ξέχασε να το κατεβάσει

Σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα αύριο το πρωί, στις 12 συνεδριάζουν οι ειδικοί - Μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά «έδειξε» ο Οικονόμου

Αρνητικό ρεκόρ πανδημίας με 21.657 κρούσματα σε μία ημέρα, τα 9.882 στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης