Σουηδία: Σάλος με την υπουργό Εσωτερικών που είχε ποζάρει κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό

Σουηδία: Σάλος με την υπουργό Εσωτερικών που είχε ποζάρει κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό

Η Ίντα Καρκιάινεν δέχεται τα βέλη της αντιπολίτευσης αλλά και εσωκομματικά πυρά - Η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον θα αποφασίσει για την παραμονή της στο υπουργείο

souidi
Στη δίνη ενός σκανδάλου από τα... παλιά βρίσκεται η νυν υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας, Ίντα Καρκιάινεν, το νεότερο σε ηλικία στέλεχος στην κυβέρνηση της Μαγκνταλένα Άντερσον.

Όταν ήταν έφηβη, σε ηλικία 15 με 16 ετών, η Ίντα είχε ποζάρει σε πάρτι κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό. Η ίδια δεν το αρνείται, ούτε να το επιβεβαιώνει.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n- tv», η 33χρονη υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας, που θεωρείται «άσσος στο μανίκι» της πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, δέχεται τις τελευταίες ώρες τα βέλη της αντιπολίτευσης αλλά και εσωκομματικά πυρά.

Η επίμαχη φωτογραφία που τραβήχτηκε σε μία κουζίνα, δείχνει την τότε έφηβη Ίντα να υψώνει το δεξί της χέρι. Η ίδια παραδέχτηκε στον σουηδικό τηλεοπτικό σταθμό «Sveriges Television» ότι θα μπορούσε να είναι ναζιστικός χαιρετισμός κι ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε σε πάρτι στο διαμέρισμά της. Άμεση ήταν η αντίδραση της πρωθυπουργού της χώρας σπεύδοντας να την χαρακτηρίσει ως «εξαιρετικά ακατάλληλη».



Η πρωθυπουργός θα αποφασίσει για την παραμονή της στην κυβέρνηση

Μία ιστοσελίδα που πρόσκειται στο δεξιό λαϊκίστικο κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες» ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία ενώ το άρθρο που την συνοδεύει αναφέρει ότι, στο σπίτι της Ίντα παιζόταν πολλές φορές η μουσική «White Power» - που παραπέμπει στην εποχή του Ναζισμού - παιζόταν σε πάρτι στο πρώην διαμέρισμα της πολιτικού.

Η ίδια πάντως τόνισε στην εφημερίδα «Aftonbladet» ότι η απόφαση για το αν θα παραμείνει στο υπουργείο, βρίσκεται πλέον στα «χέρια» της πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 33χρονη ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών πριν από 20 περίπου ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα της ManpowerGroup: Αισιόδοξες οι προοπτικές προσλήψεων για τους Έλληνες εργοδότες

Ολοκληρώθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας

Aποκλειστικά στο MEGA το εντυπωσιακό show του MadWalk 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης