Ζόρα Κουνταεΐ: Η τερματοφύλακας της Εθνικής Ιράν έπιασε δύο πέναλτι κόντρα στην Ιορδανία και τώρα καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι... άντρας!

Ζόρα Κουνταεΐ: Η τερματοφύλακας της Εθνικής Ιράν έπιασε δύο πέναλτι κόντρα στην Ιορδανία και τώρα καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι... άντρας!

Αίτημα για τεστ ταυτοποίησης φύλου υπέβαλε η Ιορδανία, ύστερα από την ήττα της, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε αγώνα μεταξύ των δύο χωρών - Η Ζόρα καλείται τώρα να υπερασπιστεί τη γυναικεία της ταυτότητα - «Είμαι γυναίκα, αυτό που μου κάνετε είναι  bullying» λέει

irani-main
Οι γυναικείες εθνικές ομάδες του Ιράν και της Ιορδανίας αναμετρήθηκαν τον Σεπτέμβριο δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό στην τελική φάση του ασιατικού κυπέλλου. H Zόρα Κουνταεΐ όμως ξεχώρισε, αποκρούοντας δύο πέναλτι.

SKILL ZOHREH KOUDAEI GOAL KEEPER IRAN || IRAN VS JORDAN QUALIFIERS AFC WOMEN 2022


Με επίσημο έγγραφο η Ιορδανία ζήτησε από την ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να υποβάλει σε τεστ ταυτοποίησης φύλου την γυναικεία ομάδα του Ιράν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι  μία συγκεκριμένη Ιρανή αθλήτρια είναι... άνδρας, όπως αναφέρουν οι Times του Ισραήλ.

Κλείσιμο
Νικήτρια στα πέναλτι αναδείχθηκε η Εθνική Ομάδα του Ιράν, η οποία  προκρίθηκε στο πρώτο του Κύπελλο Ασίας χάρη στη συντριπτική νίκη με 4-2 επί της Ιορδανίας τον Σεπτέμβριο. Η Ζόρα αποδείχτηκε μια από τις σημαντικότερες παίκτριες για λογαριασμό του Ιράν, αποκρούοντας δύο πέναλτι. Ωστόσο, τώρα καλείται να επιβεβαιώσει το φύλο της, κατόπιν αιτήματος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιορδανίας.



Ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν αλ-Χουσεΐν, ο οποίος έχει υπάρξει αντιπρόεδρος της FIFA, δημοσίευσε μια επιστολή που έχει σταλεί στην Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και ζητείται ο εν λόγω έλεγχος. Η επιστολή αναφέρει ότι, αν και δεν είναι υποχρεωτικό για τις παίκτριες να υποβάλονται σε τέτοιους ελέγχους, οι κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται από την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου διατηρούν το δικαίωμα «να διερευνήσουν και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εάν υπάρχει αμφιβολία για την επιλεξιμότητα μιας συμμετέχουσας παίκτριας».

Στη συνέχεια προτείνει ότι, δεδομένου πως «η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν έχει ιστορικό με θέματα φύλου και ντόπινγκ», θα πρέπει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα.

Η Zόρα Κουνταεΐ ωστόσο δηλώνει αποφασισμένη να μην μείνει με τα χέρια σταυρωμένα στις κατηγορίες που της προσάπτουν και περνά στην αντεπίθεση.  «Είμαι γυναίκα. Αυτό που μου κάνετε είναι bullying», ήταν η απάντηση της Ιρανής τερματοφύλακα, αρνούμενη κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι είναι άνδρας και αποφασίζει να προχωρήσει σε μήνυση κατά της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η 32χρονη Κουνταεΐ έχει υπερασπιστεί τον εαυτό της πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια γι' αυτό το θέμα, με την προπονήτρια της ομάδας, Μαριάμ Ιραντούστ να ισχυρίζεται ότι η επιστολή δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια προσπάθεια να μετατοπιστεί η ευθύνη μετά από την απροσδόκητη ήττα της Ιορδανίας. «Θα παρέχουμε οποιαδήποτε τεκμηρίωση επιθυμεί η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου χωρίς να χάνουμε χρόνο. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απλώς μια δικαιολογία για να μην αποδεχτούν την ήττα από την εθνική ομάδα γυναικών του Ιράν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτριες του Ιράν αγωνίζονται με μπούρκα, κάτι που καθιστά δυσδιάκριτα τα χαρακτηριστικά τους.

Δείτε βίντεο: Η τερματοφύλακας της Εθνικής Ιράν έπιασε δύο πέναλτι κόντρα στην Ιορδανία και τώρα καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι... άντρας!
Η τερματοφύλακας της Εθνικής Ιράν καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι... άντρας!


Ειδήσεις σήμερα:

Τα κέρδη από το ραντεβού Μητσοτάκη-Τζόνσον και τα δημοσιεύματα στη Βρετανία για τα Γλυπτά

Η Sophia Urista δεν είναι η πρώτη: Οι πιο απίθανα σιχαμερές στιγμές από τη (βρώμικη) ιστορία του ροκ

Σταμάτης Σπανουδάκης: Ποια είναι η γυναίκα που τον θέλει για πατέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης