Τι συμβαίνει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν; Τριάντα μέρες δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής

Τι συμβαίνει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν; Τριάντα μέρες δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής

Ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση στις 11 Οκτωβρίου - Νέα σενάρια πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας - Στις 17 Δεκεμβρίου, επέτειο θανάτου του πατέρα του, αναμένεται να εμφανιστεί δημόσια, αν είναι καλά στην υγεία του

000_9PG7LC
Οι φήμες πως ο ισχυρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας επανήλθαν στο προσκήνιο καθώς ο 37χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή της χώρας για περισσότερες από 30 ημέρες. Πρόκειται για την πιο μακρά απουσία του κληρονομικού ηγέτη από τα επίσημα καθήκοντά του από το 2014. Τότε, ο Κιμ είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο επί έξι εβδομάδες και όταν επανεμφανίστηκε περπατούσε με την στήριξη μπαστουνιού.

Η τελευταία φορά που τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα αναφέρθηκαν στον «Ανώτατο Ηγέτη» ήταν στις 12 Οκτωβρίου, όταν ανέφεραν πως την προηγούμενη μέρα ο Κιμ είχε δώσει το «παρών» σε έκθεση πυραύλων στην Πιονγκγιάνγκ. Έκτοτε, δεν υπάρχει από τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος καμία είδηση για τον πανίσχυρο ηγέτη της απομονωμένης χώρας.

Σύμφωνα με το σάιτ NK News, που με έδρα την Ουάσιγκτον καταγράφει τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα, εικόνες από δορυφόρο παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα στην πόλη Ουονσάν, όπου βρίσκεται η πολυτελής παραθαλάσσια έπαυλη του Κιμ Γιονγκ Ουν. Εκεί καταφεύγει, συνήθως, για μεγάλο διάστημα όταν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εικόνες από δορυφόρο, ένα σκάφος έκανε βόλτες στη θάλασσα στα τέλη Οκτωβρίου. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα υποστηρίζουν πως, αν και ο Κιμ δεν πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις, εξακολουθεί να εργάζεται και έχει αναθέσει να τον εκπροσωπούν αξιωματούχοι του καθεστώτος.

Η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχεται μετά από μια πλούσια επίδειξη δυνάμεων του καθεστώτος το τελευταίο διάστημα. Τον Σεπτέμβριο η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Μέσα στον ίδιο μήνα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε επιτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Αν δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο Κιμ αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη εμφάνιση στο μαυσωλείο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ στις 17 Δεκεμβρίου, επέτειο θανάτου του τέως ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Το 2020 οι φήμες ήθελαν τον Κιμ νεκρό ή «φυτό», μετά από αποτυχημένη επέμβαση στην καρδιά

Φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν κυκλοφορήσει ευρέως το περασμένο έτος, όταν ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της χώρας του στις 15 Απριλίου. Εκείνη την περίοδο στον διεθνή Τύπο κυκλοφόρησαν σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Κιμ αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενώ δεν έλειψαν και οι φήμες που τον ήθελαν νεκρό ή «φυτό», μετά από αποτυχημένη επέμβαση στην καρδιά.

Κλείσιμο
Μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας ο Κιμ εμφανίστηκε σε εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων, όμως αντί να περπατά, χρησιμοποίησε για την μεταφορά του στους χώρους του εργοστασίου ένα αμαξίδιο του γκολφ. Αρκετοί παρατήρησαν ένα σκούρο σημάδι στον βραχίονα του, ένδειξη πως, ίσως, να είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε τα ηνία της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2011, σε ηλικία 27 ετών. Η αγάπη του για το καλό φαγητό, ειδικά για τα ελβετικά τυριά και για το καλό κρασί είναι γνωστή ενώ παράλληλα, είναι και μανιώδης καπνιστής.

Στην οικογένειά του υπάρχει ιστορικό με καρδιολογικά προβλήματα. Τον Ιούνιο, ο Κιμ σε δημόσια εμφάνιση εξέπληξε τους πάντες καθώς εμφανίστηκε εξαιρετικά αδύνατος. Οι μυστικές υπηρεσίες της γειτονικής Νοτίου Κορέας ανακοίνωσαν σε επιτροπή της Βουλής πως ο Κιμ έχει χάσει περίπου 20 κιλά. Πάντως, δεν έλειψαν και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση γαστρικού δακτυλίου, αλλά και οι θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες ένας σωσίας τον έχει αντικαταστήσει στις επίσημες εμφανίσεις του.



Ειδήσεις σήμερα:

Με κορωνοϊό δεκάδες μοναχοί στα κελιά του Αγίου Όρους

«Με απείλησε με μαχαίρια, μου επιτέθηκε με σπρέι», λέει για την Κλοντιάνα ο πρώην σύντροφός της

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Κυριαζή - Με λευκά τριαντάφυλλα η Βάνα Μπάρμπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης