Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων, μετά τη δημοσκόπηση στο Twitter

Έλον Μασκ: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων, μετά τη δημοσκόπηση στο Twitter

Η τιμή της μετοχής της Tesla μειώθηκε απότομα μετά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης - ενώ από τη στιγμή που το ανακοίνωσε, ενώ η περιουσία του συρρικνώθηκε κατά 50 δισ. δολάρια στο μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ποτέ δισεκατομμυριούχος στην ιστορία του σχετικού δείκτη του Bloomberg

μασκ
Ο  Έλον Μασκ  πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από δημοσκόπηση στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου ρώτησε τους 62,7 εκατομμύρια ακόλουθούς του εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του.

O διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας πούλησε περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια μετοχές αξίας άνω των 3,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα μπαράζ συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη. .

Νωρίτερα, ο Μασκ είχε πωλήσει ένα ξεχωριστό πακέτο μετοχών της Tesla μέσω ενός σχεδίου που έθεσε σε κίνηση στις 14 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι πωλήσεις ανέρχονταν σε περισσότερες από 930.000 μετοχές αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας και δισεκατομμυριούχος είχε και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο για να δηλώσει με άκομψο τρόπο σημαντικά πράγματα για την εταιρεία του. Αυτή τη φορά η πλειονότητά όσων των ακολουθούν του απάντησαν καταφατικά – αλλά, ακόμα και αρνητικά να του απαντούσαν, ο Ελον Μασκ είχε κληθεί να πληρώσει φόρους δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον τους προσεχείς μήνες επί των οψιόν που κατέχει. Οπότε, για να τους καλύψει, θα έπρεπε να πουλήσει τμήμα του μεριδίου του στην Τesla.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο οποίος δημιούργησε μια βιομηχανία η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είχε διευκρινίσει ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της δημοσκόπησης, εκείνος θα το ακολουθούσε, ενώ από τη στιγμή που το ανακοίνωσε η περιουσία του συρρικνώθηκε κατά 50 δισ. δολάρια στο μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε ποτέ δισεκατομμυριούχος στην ιστορία του σχετικού δείκτη του Bloomberg μετά τις απώλειες των 36 δις. δολαρίων που κατέγραψε η περιουσία του Τζεφ Μπέζος μετά το διαζύγιό του από τη Μακένζι Σκοτ το 2019.

Τελικά το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης στο Twitter ήταν ότι το 58% όσων ανταποκρίθηκαν τάχθηκαν υπέρ της πώλησης και 42% κατά και ο Έλον Μάσκ έκανε πράξη την υπόσχεση του πωλώντας το 10% των μετοχών του.

Κλείσιμο
Ο Μασκ εξακολουθεί να κατέχει πάνω από 170 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, που είναι περίπου το 17% της ιδιοκτησίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για ανεμβολίαστους

Αλέξης Κούγιας για το τροχαίο: Με αγαπάει ο Θεός γιατί έχω βοηθήσει πολλούς, έχω κατάγματα στο αριστερό χέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης