Πτώμα 19χρονου Σύρου μετανάστη εντοπίστηκε σε ποτάμι στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Πτώμα 19χρονου Σύρου μετανάστη εντοπίστηκε σε ποτάμι στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας για τη μεταχείριση μεταναστών στα σύνορα, με κατηγορίες για πολλαπλές παράνομες επαναπροωθήσεις

vretania_magxi
Πολωνοί δύτες εντόπισαν τη σορό ενός 19χρονου Σύρου σε ποτάμι στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, επικαλούμενο την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή.

Η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία καταγράφουν μια απότομη αύξηση εισροής μεταναστών από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορά τους από τη Λευκορωσία, σε μια μορφή υβριδικού πολέμου από το Μινσκ - όπως κατηγορούν η Βαρσοβία και οι Βρυξέλλες - με σκοπό την άσκηση πίεσης στην ΕΕ λόγω των κυρώσεων εις βάρος της Λευκορωσίας.

Συνοριοφύλακες αναζητούσαν από χθες τον 19χρονο, όταν συνέλαβαν έναν άλλο Σύρο, ο οποίος είπε ότι σπρώχθηκε στο ποτάμι από λευκορωσικές υπηρεσίες μαζί με έναν άλλο άνδρα, ανέφερε το PAP.

Δύτες βρήκαν το πτώμα σήμερα στον ποταμό Μπουγκ, ο οποίος αποτελεί μέρος των συνόρων μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας.

«Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε από τον άλλο νεαρό άνδρα με τον οποίο προσπάθησε να περάσει παράνομα τον ποταμό μια μέρα νωρίτερα. Βρήκαμε επίσης έγγραφα που έφερε μαζί του ο άνδρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός είναι ο 19χρονος Σύρος υπήκοος», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Λούμπλιν, Αντρέι Φιτζόλεκ στο πρακτορείο ειδήσεων.

Πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τον θάνατο.

Κλείσιμο
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας για τη μεταχείριση μεταναστών στα σύνορα, με κατηγορίες για πολλαπλές παράνομες επαναπροωθήσεις. Έξι άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί κοντά στα σύνορα μετά την αύξηση της εισροής μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδοση-ρεκόρ για το ομόλογο της Capital: Ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ

Θεοδωρικάκος στην γιορτή του πολιούχου της ΕΛΑΣ: Η Αστυνομία παρεμβαίνει όταν οι νόμοι παραβιάζονται


Δημήτρης Μοθωναίος: «Δεν θέλω άλλα μαθήματα για φέτος»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης