Η πρώτη κυβερνητική επίσκεψη στον πυρηνικό σταθμό

Η πρώτη κυβερνητική επίσκεψη στον πυρηνικό σταθμό

Η κυβένηση ανακοινωσε την απαγόρευση καλλιέργειας ρυζιού σε όποιες περιοχές έχει εντοπιστεί ραδιενέργεια...

Η πρώτη κυβερνητική επίσκεψη στον πυρηνικό σταθμό
Την πρώτη του επίσκεψη στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πραγματοποίησε το Σάββατο ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Banri Kaieda.

Από την 11η Μαρτίου, ημέρα που "χτύπησε" την χώρα ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι, κανένα μέλος της Ιαπωνικής κυβέρνησης δεν είχε επισκεφτεί τον σταθμό.

Κλείσιμο
Ο Kaieda έμεινε στο εργοστάσιο για περίπου 45 λεπτά και ευχαρίστησε τους εργάτες  για το δύσκολο έργο που εκτελούν, ενώ ανέφερε ότι ελπίζουν να επιστρέψουν σύντομα οι κάτοικοι πίσω στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Tepco, της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, ζήτησε δημόσια συγνώμη για την αναστάτωση και τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφή του εργοστασίου.

"Εχει περάσει ένας μήνας από τον σεισμό. Θα ήθελα να απολογηθώ από την καρδιά μου για τα προβλήματα και την ανησυχία που προκαλέσαμε στην κοινωνία", ανέφερε ο  Sakae Muto.

Ο σεισμός και το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, "σκότωσαν" περισσότερους από 12.800 ανθρώπους και άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους. Ακόμα 15.000 μάλιστα, αγνοούνται.

Χιλίαδες Ιάπωνες στο σκοτάδι

Ο ισχυρός μετασεισμός των 7,1 Ρίχτερ άφησε πίσω του 4 νεκρούς, 283 τραυματίες και περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ηλεκτρικό ρεύμα άρχισε σταδιακά να επανέρχεται το βράδυ του Σαββάτου με τους υπαλλήλους της εταιρίας ηλεκτροδότησης να κάνουν ακόμα αγώνα δρόμου για να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Στο μεταξύ, η κυβένηση της Ιαπωνίας ανακοινωσε την απαγόρευση καλλιέργειας ρυζιού από τους αγρότες σε όποιες περιοχές έχει εντοπιστεί ραδιενέργεια.

Νέo βίντεο από το χτύπημα του τσουναμι στην Φουκουσίμα. Τα κύματα έφτασαν τα 15 μέτρα.


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης