Ατέλειωτο μαρτύριο στην Ιαπωνία

Ατέλειωτο μαρτύριο στην Ιαπωνία

Η «κατάρα» των σεισμών φαίνεται να μη θέλει ν' αφήσει σε ησυχία τους Ιάπωνες, καθώς νέος μεγάλος σεισμός, μεγέθους...

Ατέλειωτο μαρτύριο στην Ιαπωνία
Η «κατάρα» των σεισμών φαίνεται να μη θέλει ν' αφήσει σε ησυχία τους Ιάπωνες, καθώς νέος μεγάλος σεισμός, μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Πέμπτη στ' ανοιχτά της επαρχίας Μιγιάκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Τέσσερις νεκροί και περίπου 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής μετασεισμικής δόνησης που σημειώθηκε την Πέμπτη στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι μια 63χρονη γυναίκα στην επαρχία Yamagata απεβίωσε ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του αναπνευστήρα της λόγω διακοπής του ηλεκτρισμού από το σεισμό των 7,1 βαθμών. «Ο αναπνευστικός της εξοπλισμός βρέθηκε εκτός λειτουργίας.

Κλείσιμο


Πιστεύουμε ότι το μηχάνημα έκλεισε λόγω της διακοπής ρεύματος», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «NHK» μετέδωσε ότι δύο άντρες, ηλικίας 79 και 85 ετών, είναι νεκροί στην επαρχία Μιγιάκι, την περιοχή που επηρεάστηκε πιο πολύ από τον μεγάλο σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που τον ακολούθησε.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι τουλάχιστον 93 άτομα έχουν επιβεβαιωθεί ως τραυματίες ώς τις 09:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Κύπρου), ενώ στον Τύπο οι αναφορές ήταν για 140 τραυματίες.

Τουλάχιστον 2,62 εκατομμύρια νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρισμό το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον τοπικό προμηθευτή ηλεκτρισμού Tohoku-Electric Power.

Οι Αρχές είχαν εκδώσει αρχικά συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους. Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως ανέφερε υπεύθυνος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, οι εργαζόμενοι εκεί ήταν ασφαλείς. Η Tepco ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν νέες ζημιές στους αντιδραστήρες. Το βάθος εντοπίστηκε στα 25 μίλια και ταρακούνησε ιδιαίτερα τις γύρω πόλεις. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έδωσε ως μέγεθος του σεισμού τα 7,1 Ρίχτερ.
Επηρεάστηκε άλλο εργοστάσιο

Διαρροές νερού εντοπίστηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετά την ισχυρή μετασεισμική δόνηση της Πέμπτης, αλλά δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας έξω από το εργοστάσιο, δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tohoku Electric Power. Σύμφωνα με την εταιρεία, νερό διέρρευσε από δεξαμενές καυσίμων των αντιδραστήρων 1 και 2 του εργοστασίου, αλλά και από αλλού στο εργοστάσιο.

Εξάλλου, η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας βρίσκεται στο στάδιο προώθησης μέτρων για τη μειωμένη χρήση ηλεκτρισμού από εταιρείες και νοικοκυριά για την αποφυγή συσκοτίσεων, όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Εμπορίου Banri Kaieda.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης