Ισραήλ: Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες έξω από την Ιερουσαλήμ - Εξασφάλισαν βοήθεια από Ελλάδα και Κύπρο

Ισραήλ: Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες έξω από την Ιερουσαλήμ - Εξασφάλισαν βοήθεια από Ελλάδα και Κύπρο

Ελπίδα πως ως το απόγευμα της Τρίτης η κατάσταση θα έχει ελεγχθεί - Έχουν ήδη καεί περί τα 25.000 στρέμματα δάσους, ενώ 2.000 άτομα εγκατέλειψαν τις περιοχές τους από την Κυριακή

fotia_israel
Στην τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες μπήκαν σήμερα Τρίτη οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ισραήλ, για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Κυριακή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

Αρκετές εστίες παραμένουν ακόμα ενεργές, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Ισραήλ, Ντέντι Σίμκι, εκφράζεται η ελπίδα πως μέχρι το απόγευμα θα έχει ελεγχθεί μεγάλο μέρος της κατάστασης, πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και οδηγήσουν σε νέες αναζωπυρώσεις.Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, ο Σίμκι είπε στον Ισραηλινό υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ομέρ Μπαρλέβ, πως είναι πιθανό να ακυρωθεί το αίτημα της χώρας για διεθνή βοήθεια στη μάχη με τις φλόγες.

השריפה בהרי ירושלים - אזור הר איתן (צילום: כבאות והצלה ירושלים)


Νωρίτερα, σύμφωνα με την Times of Israel, αξιωματούχοι από το υπουργείο Εξωτερικών είχαν εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις Ελλάδας και Κύπρου για την παροχή βοήθειας, ενώ ανάλογη διάθεση εξέφρασε και η Τουρκία.

השריפה בהרי ירושלים (צילום: חני יעקב)


Η μεγάλη φωτιά που ταλαιπωρεί περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Ιερουσαλήμ έχει καταστρέψει περίπου 25.000 στρέμματα δάσους, αφήνοντας πίσω την καταστροφική φωτιά του 2010 στο βόρειο Ισραήλ, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή 44 ανθρώπων.

Συνολικά, περί τα 2.000 άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, έπειτα από τις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν για αρκετές περιοχές στη νότια περίμετρο της Ιερουσαλήμ. Μάλιστα, οι κάτοικοι σε δυο κοινότητες δεν έχουν λάβει ακόμα άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με αξιωματούχο της Πυροσβεστικής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξε η πλατφόρμα για την εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ στους πυρόπληκτους εργαζόμενους

Ενισχυτική δόση εμβολίου: Πόσο αναγκαία είναι - Πώς «δουλεύει» με τα αντισώματα και πώς μπορεί ν' αλλάξει τον εμβολιαστικό κύκλο

Οι πρώτες Αφγανές γυναίκες που πήραν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες μιλούν για τη βία των Ταλιμπάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης