Κορωνοϊός - Αυστραλία: «Ρεκόρ» νέων κρουσμάτων εγχώριας μετάδοσης στη Νέα Νότια Ουαλία

Κορωνοϊός - Αυστραλία: «Ρεκόρ» νέων κρουσμάτων εγχώριας μετάδοσης στη Νέα Νότια Ουαλία

Πλησιάζουν τους 500 οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό

coronavirus_australia
Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε σήμερα την μεγαλύτερη αύξηση σε μια ημέρα των εγχώριων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού για φέτος, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό στο πρόσφατο ξέσπασμα πλησιάζει τους 500.

Το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, σε σύγκριση με τα 44 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα, τα οποία αποτελούσαν επίσης αριθμό ρεκόρ για φέτος. Οι 26 από αυτούς που συγκαταλέγονται μεταξύ των νέων κρουσμάτων πέρασαν χρόνο στην κοινότητα ενώ πιστεύεται ότι μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

"Όταν υπάρχουν 26 ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη προτού υπάρξει βελτίωση", σημείωσε η Μπερετζικλιάν.

Αυτήν την περίοδο 47 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται, οι 19 από τους οποίους είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών. Επίσης 16 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης