Δεκάδες δημοσιογράφοι διαδήλωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούποληκαι την Άγκυρα για να καταγγείλουν την αστυνομική βία σε βάρος δημοσιογράφων, μετά τη βίαιη σύλληψη ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου την περασμένη εβδομάδα.
Πολυβραβευμένος δημοσιογράφος, ο Μπουλέντ Κιλίτς συνελήφθη βιαίως το Σάββατο, ενώ κάλυπτε την Πορεία Υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη σύλληψή του, αστυνομικοί πίεσαν με το γόνατό τους τον λαιμό και την πλάτη του, δυσχεραίνοντας την αναπνοή του.
Ο Κιλίτς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από ώρες. Κατέθεσε μήνυση για «σύλληψη με βιαιοπραγίες».
Για να καταγγείλουν τη βάναυση συμπεριφορά σε βάρος του Κιλίτς, περίπου 80 άνθρωποι, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στο κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης φωνάζοντας «ο Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί» και «ένας ελεύθερος Τύπος και μια ελεύθερη χώρα».
Καμιά 20αριά άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στην Άγκυρακρατώντας φωτογραφίες, όπου διακρινόταν ο Κιλίτς να βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος και πλακάτ στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα «δεν μπορώ πλέον να αναπνεύσω».
«Οι συνάδελφοί μας είναι θύματα βιαιοπραγιών, την ώρα που απλά κάνουν τη δουλειά τους», είπε η Εσρά Κοτζάκ Μαϊντά, πρόεδρος του παραρτήματος στην Άγκυρα της Ένωσης Δημοσιογράφων της Τουρκίας.
Ο αντιπρόσωπος στην Τουρκία της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) Ερόλ Οντέρογλου κάλεσε την κυβέρνηση να «δώσει σαφείς οδηγίες στις δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να τερματίσουν αυτές τις απαράδεκτες και άδικες πρακτικές, προτού να είναι πολύ αργά».
Κλείσιμο
Σε μια επιστολή που εστάλη στις τουρκικές αρχές, ο διευθύνων σύμβουλος του Γαλλικού Πρακτορείου, Φαμπρίς Φριές, «διαμαρτυρήθηκε έντονα» για τη σύλληψη του Κιλίτς και ζήτησε «να ερευνηθεί χωρίς καθυστέρηση αυτό το περιστατικό και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν να λογοδοτήσουν».
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.