Δεκάδες δημοσιογράφοι διαδήλωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούποληκαι την Άγκυρα για να καταγγείλουν την αστυνομική βία σε βάρος δημοσιογράφων, μετά τη βίαιη σύλληψη ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου την περασμένη εβδομάδα.
Πολυβραβευμένος δημοσιογράφος, ο Μπουλέντ Κιλίτς συνελήφθη βιαίως το Σάββατο, ενώ κάλυπτε την Πορεία Υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη σύλληψή του, αστυνομικοί πίεσαν με το γόνατό τους τον λαιμό και την πλάτη του, δυσχεραίνοντας την αναπνοή του.
Ο Κιλίτς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από ώρες. Κατέθεσε μήνυση για «σύλληψη με βιαιοπραγίες».
Για να καταγγείλουν τη βάναυση συμπεριφορά σε βάρος του Κιλίτς, περίπου 80 άνθρωποι, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στο κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης φωνάζοντας «ο Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί» και «ένας ελεύθερος Τύπος και μια ελεύθερη χώρα».
Καμιά 20αριά άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στην Άγκυρακρατώντας φωτογραφίες, όπου διακρινόταν ο Κιλίτς να βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος και πλακάτ στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα «δεν μπορώ πλέον να αναπνεύσω».
«Οι συνάδελφοί μας είναι θύματα βιαιοπραγιών, την ώρα που απλά κάνουν τη δουλειά τους», είπε η Εσρά Κοτζάκ Μαϊντά, πρόεδρος του παραρτήματος στην Άγκυρα της Ένωσης Δημοσιογράφων της Τουρκίας.
Ο αντιπρόσωπος στην Τουρκία της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) Ερόλ Οντέρογλου κάλεσε την κυβέρνηση να «δώσει σαφείς οδηγίες στις δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να τερματίσουν αυτές τις απαράδεκτες και άδικες πρακτικές, προτού να είναι πολύ αργά».
Κλείσιμο
Σε μια επιστολή που εστάλη στις τουρκικές αρχές, ο διευθύνων σύμβουλος του Γαλλικού Πρακτορείου, Φαμπρίς Φριές, «διαμαρτυρήθηκε έντονα» για τη σύλληψη του Κιλίτς και ζήτησε «να ερευνηθεί χωρίς καθυστέρηση αυτό το περιστατικό και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν να λογοδοτήσουν».
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.