Σύνοδος G7: Οι ηγέτες αποφάσισαν να πολεμήσουν την Κίνα στον αθέμιτο ανταγωνισμό

Σύνοδος G7: Οι ηγέτες αποφάσισαν να πολεμήσουν την Κίνα στον αθέμιτο ανταγωνισμό

Δράση κατά της Κίνας αποφάσισαν οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών που συνεδριάζουν στην Κορνουάλη – Σχέδιο στήριξης χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος για την οικοδόμηση υποδομών 

g7_synodos
Πολλαπλώς βρέθηκε η Κίνα στο τραπέζι των συζητήσεων της Συνόδου της G7, με τους ηγέτες να αποφασίζουν να αναλάβουν δράση κατά των αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού που χρησιμοποιεί.

Οι ηγέτες της G7 υιοθέτησαν σχέδιο για τη στήριξη χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, με στόχο την δημιουργία καλύτερων υποδομών. Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών συμφώνησαν σε κοινή προσέγγιση της Κίνας, την οποία κατηγορούν για εξαγωγές σε αθέμιτα χαμηλές τιμές και καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης Μπάιντεν.

Παράλληλα, οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Θα έλεγα ότι υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά τη βούληση για καταγγελία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των παραβιάσεων των θεμελιωδών ελευθεριών που επικαλούνται τις κοινές αξίες μας», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η G7 έκανε αρκετά βήματα σε σχέση με πριν τρία χρόνια, όταν στο τελικό κείμενο δεν υπήρξε αναφορά για την Κίνα.

Η Κίνα έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ως «οικονομία εκτός αγοράς». Ως εκ τούτου,οι εμπορικοί της εταίροι, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό πλαίσιο για να καθορίσουν εάν οι εξαγωγές της Κίνας πωλούνται σε αθέμιτα χαμηλές τιμές, εάν αυτό ισχύει, να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί αντιντάμπινγκ.

Εύσημα στον Μπάιντεν μετά το «πλήρες χάος» του Τραμπ

Οι ηγέτες της G7 δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν και τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, με πηγή με γνώση των συζητήσεων να επισημαίνει στο Reuters ότι έφερε τελείως άλλο τόνο, επιτρέποντας την ειλικρινή και συνεργατική συζήτηση, χωρίς να σπείρει χάος και αναστάτωση.

«Κάποτε ήταν πλήρες χάος», είπε η πηγή. «Πριν, ήμασταν πάντα σε εγρήγορση, όλη την ώρα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη G7 άθικτη - τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό».


Ειδήσεις σήμερα:

Τσουχτερό πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κέντρο εστίασης στην Κρήτη


Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκε 39χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη


Γαλλία: Πέταξαν αλεύρι στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης