Γαλλία: Πέταξαν αλεύρι στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν – Δείτε βίντεο
Ο ακροαριστερός πολιτικός δέχθηκε επίθεση με αλεύρι, λίγες ημέρες μετά το χαστούκι στον Εμανουέλ Μακρόν – Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια πορείας κατά της ακροδεξιάς στο Παρίσι
Επίθεση με αλεύρι δέχθηκε ο ηγέτης του ακροαριστερού κόμματος της Γαλλίας, Ζαν – Λυκ Μελανσόν, που μετείχε σε πορεία στο κέντρο του Παρισιού κατά της ακροδεξιάς. Η επίθεση σημειώθηκε πριν σβήσει ο απόηχος από το χαστούκικατά του Εμανουέλ Μακρόν, αυτήν την εβδομάδα, προκαλώντας σάλο, τόσο στη χώρα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η επίθεση έρχεται μία εβδομάδα πριν τις τοπικές εκλογές και ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου η αρχηγός της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αναμένεται ότι θα περάσει στον β’ γύρο. «Πρέπει να υπάρξει αφύπνιση που να ανταποκρίνεται στην κατάσταση που βιώνουμε» είχε δηλώσει λίγο πριν ο Μελανσόν, ο οποίος έχει επικρίνει την ακροδεξιά για τις πρακτικές και τις μεθόδους του.
Όλα έγιναν την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους, όταν κάποιος του πέταξε αλεύρι. Κανένας δεν έχει συλληφθεί για την επίθεση.
Ο άνθρωπος που του επιτέθηκε πάντως αρνείται ότι είναι οπαδός της ακροδεξιάς και διατείνεται ότι στέκεται ενάντια στην πολιτική τάξη.
Κλείσιμο
Πάντως και στο παρελθόν, Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ δέχθηκαν επίθεση με αλεύρι, ενώ ο Μακρόν δέχθηκε επίθεση με αυγά τουλάχιστον δύο φορές πριν εκλεγεί πρόεδρος.
Το περιστατικό έρχεται σε μία περίοδο εντάσεων στη Γαλλία, ενώ πολλοί φοβούνται ένα κύμα βίας ενόψει των προεδρικών εκλογών. Ο Μακρόν έλαβε υποστήριξε από το πολιτικό σύστημα όταν τον χαστούκισαν, τόσο από τον Μελανσόν, που είναι και από τους μεγαλύτερους επικριτές του, όσο και από τη Λεπέν.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας