Γαλλία: Πέταξαν αλεύρι στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν – Δείτε βίντεο

Γαλλία: Πέταξαν αλεύρι στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν – Δείτε βίντεο

Ο ακροαριστερός πολιτικός δέχθηκε επίθεση με αλεύρι, λίγες ημέρες μετά το χαστούκι στον Εμανουέλ Μακρόν – Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια πορείας κατά της ακροδεξιάς στο Παρίσι

melenchon
Επίθεση με αλεύρι δέχθηκε ο ηγέτης του ακροαριστερού κόμματος της Γαλλίας, Ζαν – Λυκ Μελανσόν, που μετείχε σε πορεία στο κέντρο του Παρισιού κατά της ακροδεξιάς. Η επίθεση σημειώθηκε πριν σβήσει ο απόηχος από το χαστούκι κατά του Εμανουέλ Μακρόν, αυτήν την εβδομάδα, προκαλώντας σάλο, τόσο στη χώρα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η επίθεση έρχεται μία εβδομάδα πριν τις τοπικές εκλογές και ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου η αρχηγός της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αναμένεται ότι θα περάσει στον β’ γύρο. «Πρέπει να υπάρξει αφύπνιση που να ανταποκρίνεται στην κατάσταση που βιώνουμε» είχε δηλώσει λίγο πριν ο Μελανσόν, ο οποίος έχει επικρίνει την ακροδεξιά για τις πρακτικές και τις μεθόδους του.

Όλα έγιναν την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους, όταν κάποιος του πέταξε αλεύρι. Κανένας δεν έχει συλληφθεί για την επίθεση.

Marche des libertés : Mélenchon reçoit un jet de farine peu avant le départ


Ο άνθρωπος που του επιτέθηκε πάντως αρνείται ότι είναι οπαδός της ακροδεξιάς και διατείνεται ότι στέκεται ενάντια στην πολιτική τάξη.

Κλείσιμο
Défilé contre l'extrême droite: Mélenchon enfariné | AFP Images


Πάντως και στο παρελθόν, Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ δέχθηκαν επίθεση με αλεύρι, ενώ ο Μακρόν δέχθηκε επίθεση με αυγά τουλάχιστον δύο φορές πριν εκλεγεί πρόεδρος.

Το περιστατικό έρχεται σε μία περίοδο εντάσεων στη Γαλλία, ενώ πολλοί φοβούνται ένα κύμα βίας ενόψει των προεδρικών εκλογών. Ο Μακρόν έλαβε υποστήριξε από το πολιτικό σύστημα όταν τον χαστούκισαν, τόσο από τον Μελανσόν, που είναι και από τους μεγαλύτερους επικριτές του, όσο και από τη Λεπέν.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν-Ερντογάν: Ηλεκτρισμένο κλίμα πριν τη συνάντηση - Οι S-400 και το σχέδιο της Άγκυρας για εγκατάσταση στα κατεχόμενα


Euro 2020, Δανία-Φινλανδία 0-1: Η ευτυχία της πρωτάρας και η χαρμολύπη για τον Έρικσεν


Ποιος έδωσε… 28 εκατ. δολάρια για ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος;



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης